Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λαική Συσπείρωση δήμου Βοΐου: Ο δήμος Βοΐου ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις

karabatziasΜε αφορμή τις αποφάσεις του νομικού προσώπου κοινωνικής αλληλεγγύης (ΝΠΔΔ) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βοϊου (ΔΗΚΕΒΟ) για τον προγραμματισμό προσλήψεων του έτους 2015 με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τη μη ανανέωση και την επαναπροκήρυξη με αλλαγές στις ειδικότητες εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ που λειτουργούν στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» με αποτέλεσμα να πετάει στο δρόμο 24 εργαζόμενους.
Πρόκειται για θέσεις βρεφονηπιοκόμων, βοηθών βρεφονηπιοκόμων, καθαριστριών, φροντιστών στους παιδικούς σταθμούς Σιάτιστας, Νεάπολης, Γαλατινής, Τσοτυλίου και εκπαιδευτικών των νεοϊδρυθέντων κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) Εράτυρας, Γαλατινής, Νεάπολης και Τσοτυλίου.
Οι θέσεις στα προγράμματα αυτά ανανεώνονται όσο διαρκούν τα προγράμματα, όμως η Δημοτική Αρχή ερμηνεύοντας την εγκύκλιο κατά το δοκούν και λειτουργώντας εκδικητικά και αυθαίρετα στην ουσία πετάει στο δρόμο ανθρώπους με εμπειρία και δεν υπολογίζει τη ζημιά σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου, μια που ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας των προγραμμάτων.
Ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην σκύψουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κοινωνικές υπηρεσίες στους δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τον αγώνα τους να σταματήσουν την ομηρία και την αυθαιρεσία που υφίστανται με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της δημοτικής αρχής και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εφαρμόζει κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές και τις πολιτικές της ΕΕ. Να εγκαταλείψουν τις ατομικές λύσεις, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να συμπορευθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, για βαθύτερες κοινωνικές αλλαγές και ρήξεις.
Σιάτιστα 27/03/2015
www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου