Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Εικόνες ντροπής και πρόκριση ΠΑΟΚ


Σε ματς που έφερε το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 11 χρόνια, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό με το γκολ του Αθανασιάδη στο 47.

Σε ένα ματς που είχε επεισόδια πριν από την έναρξη, άργησε 75 λεπτά να αρχίσει επειδή έπεσαν καπνογόνα και υπήρχαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, είχε άγριους καβγάδες ανάμεσα στους παίκτες με αποβολές για Κατσουράνη, Μανιάτη (όπως και του Νάτχο αργότερα), συνεχείς διακοπές, αμέτρητες κάρτες, τρομερά νεύρα και ένταση... Και πολύ ξύλο στο τέλος με κόσμο στον αγωνιστικό χώρο και ξύλο με παίκτες και ανθρώπους του Ολυμπιακού.
Ο επαναληπτικός ημιτελικός ήταν να αρχίσει στις 8, αλλά εκκίνησε στις 9.16 καθώς ο Μάνταλος ζητούσε να αλλάξουν οι πάγκοι επειδή σ΄αυτόν του Ολυμπιακού κάποιοι είχαν ρίξει ψάρια ενώ είχε πέσει και ένα καπνογόνο. Με την παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη και μετά από διαβουλεύσεις 75 λεπτών το παιχνίδι άρχισε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κύλησε σχετικά ομαλά.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με την έξοχη κεφαλιά του Κλάους προ του Μαρκάνο στο 47 από τη σέντρα του Τζαβέλλα κι από κει και πέρα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο.

Υπήρχαν συνεχείς διακοπές, είτε επειδή ΄έπεφταν καπνογόνα και δεν υπήρχε ορατότητα, είτε επειδή τα μαρκαρίσματα ήταν αλλεπάλληλα, είτε γιατί τα νεύρα ξέφυγαν και ειδικά μετά τον άγριο καβγά Κατσουράνη, Μανιάτη. Οι δύο διεθνείς παίκτες έγιναν πρωταγωνιστές επεισοδίου στο 85, αποβλήθηκαν από τον Μάνταλο, ο Μανιάτης έγινε έξαλλος, ο διαιτητής κράτησε 13 λεπτά καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Μασάντο και Μαρκάνο στο τέλος και μετά έγινε χαμός με άγριο ξύλο στη φυσούνα, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν μπει στο γήπεδο και έγινε ριγκ με παίκτες του Ολυμπιακού, τον Ισά και ανθρώπους των ερυθρόλευκων, ενώ ο Γιάννης Βρέντζος σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι δέχτηκε χτύπημα από οπαδό του ΠΑΟΚ. Ο Μίτσελ είχε ήδη αποχωρήσει προς τα αποδυτήρια προτού τελειώσει το ματς.

Αυτό που έγινε στην Τούμπα δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και είχε δύο καλές στιγμές με τον Αθανασιάδη στο 1 και στο 8, αλλά ο διεθνής φορ δεν βρήκε στόχο.

Ο Μίτσελ επέλεξε να παίξει με 4-4-2, έχοντας Βαλντές και Κάμπελ στην επίθεση και τον Τσόρι στην κορυφή του ρόμβου στο κέντρου με πίσω του τον Εντινγκά και πλάγιους χαφ τον Φουστέρ με τον Μανιάτη.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε μετά το πρώτο δκαπεντάλεπτο, έχοντας εξουδετερώσει το Νάτχο με τον Εντινγκά, έχοντας περιορίσει τον Σαλπιγγίδη με τον Μπονγκ και βρίσκοντας προβλήματα από τον Στοχ που ήταν το αριστερό εξτρέμ του ΠΑΟΚ κι αυτός που απειλούσε περισσότερο από κάθε συμπαίκτη του.

Ο Γεωργιάδης έπαιξε με 4-2-3-1, με τον Κλάους στην κορυφή, τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Στοχ αριστερά, τους Κατσουράνη και Κάτσε στον άξονα με τον Νάτχο σε οργανωτικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με κάποιες συνεργασίες των Μανιάτη, Σαλίνο από δεξιά, αλλά οι δύο τους είχαν πρόβλημα με τον Στοχ που θα μπορούσε να σκοράρει στο 35 με το υπέρχο σουτ που έφυγε λίγο άουτ και στο 43 όταν ο Μέγιερι έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά γωνιά του πάλι από το δυνατό σουτ του Σλοβάκου.

Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν στο 39 όταν ο Κάμπελ σούταρε απευθείας με το αριστερό άουτ μετά από προσωρινή απόκρουση του Βίτορ. Αμυντικά οι ερυθρόλευκοι ήταν σε ετοιμότητα, αλλά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους είχαν προβλήματα με μπλοκαρισμένο τον Ντομίνγκες και τον Φουστέρ να μην παίρνει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στο δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε μπάλα από τη στιγμή που ο Αθανασιάδης πέτυχε το χρυσό γκολ του ΠΑΟΚ στο 47. Δεν υπήρξε καμία άλλη φάση, με τον Ολυμπιακό να ζητάει πέναλτι στο 55 σε τράβηγμα στον Βαλντές. Και να απειλεί μόνο στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα, με τον Μασάντο να μην μπορεί από κοντά να σουτάρει προς την εστία και τον Μαρκάνο να κάνει δυνατή κεφαλιά που έβγαλε πάνω από τη γραμμή ο Κίτσιου. Λίγο νωρίτερα έγινε ο χαμός με το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη που αποβλήθηκαν (ο Κατσουράνης είχε ήδη γίνει αλλαγή) ενώ με δέκα έμεινε ο ΠΑΟΚ στο 94 καθώς αποβλήθηκε ο Νάτχο.  Αλλά επεισόδια και εντάσεις υπήρχαν ουσιαστικά σε κάθε φάση στη διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου.

Διαιτητής: Μάνταλος

Κόκκινες 89 Κατσουράνης-Μανιάτης, 94 Νάτχο

Κίτρινες: Κάμπελ (6'), Κατσουράνης (52), Τζαβέλλας (53), Ντομίνγκες (53), Βίτορ (54), Σκόνδρας (57), Μανιάτης (75), Αθανασιάδης (90), Μέγιερι (95), Γλύκος (98)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76 Λίνο), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνης (67 Λάζαρ), Νάτχο,Σαλπιγγίδης (93 Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (70 Μασάντο), Μπονγκ (83 Σάμαρης), Μαρκάνο, Μανωλάς, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (70 Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου