Τρίτη 15 Ιουλίου 2025

Μελιτζανοπίλαφο.

 

Σκέτο ή με γιαούρτι, είναι απλά πεντανόστιμο! 
Υλικά Για Μελιτζανοπίλαφο 
2 μελιτζάνες φλάσκες 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 1 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι 
2½ φλ. τσαγιού νερό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προετοιμασία 
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν. 
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄. 
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό. 
4. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι. myself.gr - See more at: http://pestanea2.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου