Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται αύριο σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη αύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38-39 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς.
Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και από το βράδυ στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί όπου θα φτάσουν τοπικά τα 6 και πιθανώς τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς και στο Ιόνιο τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου