Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 4/10

 

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 4/10

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Υψηλές θερμοκρασίες. Ενισχυμένοι νοτιάδες στο Βόρειο Ιόνιο. Μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο, ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα υπόλοιπα Επτάνησα και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Παράλληλα, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28-30, στη Θεσσαλία από 12 έως 31-33, στην Ήπειρο από 12 έως 30-32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 29-32 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 16 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ, Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά προοδευτικά στα βόρεια τμήματα θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και από τις απογευματινές ώρες τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου