Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μελιτζανοπίλαφο...

Σκέτο ή με γιαούρτι, είναι απλά πεντανόστιμο! Υλικά Για Μελιτζανοπίλαφο 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 4 ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι 2½ φλ. τσαγιού νερό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Προετοιμασία Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν. 2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄. 3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό. 4. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι. myself.gr - See more at: http://pestanea2.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου