Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Τουρλού της κατσαρόλας


Εδώ οι γεύσεις «παίζουν» µε τις πλούσιες επιλογές του καλοκαιρινού κήπου.

Υλικά

  • 5 κολοκυθάκια µέτρια, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 µελιτζάνες φλάσκες µέτριες, σε κύβους
  • 2 καρότα µέτρια, καθαρισµένα, σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 3 πατάτες µέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 400γρ. ντοµάτες αποφλοιωµένες και ψιλοκοµµένες
  • ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσµο ή βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισµένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν µε το λάδι.

Βήμα 2

Ανακατεύετε την ντοµάτα µε τα αρωµατικά, τη ζάχαρη, τα µπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τα λαχανικά µε το µίγµα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου για 40-45 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά και να µείνει µε τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό στην κατσαρόλα.
  • Μερίδες : 5-6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος ψησίματος : 40m
  • Έτοιμο σε : 60m

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου