Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 3/2

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Παρασκευή 3/2

Πρόσκαιρες και τοπικές βροχές στα πεδινά. Xιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια έως και σε ημιορεινά τμήματα. Τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. Μικρή πτώσης της θερμοκρασίας ως πρός τις μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, αναμένονται πρόσκαιρες και τοπικές βροχές στα πεδινά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε θαλάσσια τμήματα κυρίως του Αιγαίου. Πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε τμη΄ματα του Αιγαίου, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια και έως τις νυχτερινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές. Εκ νέου μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα βόρεια τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 11, στην Ήπειρο από -4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα Επτάνησα από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 1 έως 10 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών με γρήγορη βελτίωση και ηλιοφάνεια στο υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικοί γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου