Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δύο χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου – Η Εκκλησία βάλλεται και εκείνος λείπει περισσότερο από ποτέ.

 2 ΧΡΟΝΙΑ: Η Εκκλησία βάλλεται και εκείνος λείπει περισσότερο απο ποτέ

Δύο έτη συμπληρώνονται, κατά τις 13 Ιανουαρίου 2021, απο την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Πρώτη σκέψη, πρώτος συλλογισμός, πρώτη αναρώτηση εις τον νουν: Σε τόσο κρίσιμες στιγμές να λείπει ένας τέτοιος Ιεράρχης;

Το πεδίο των παρεμβάσεων του υπήρξε ευρύ, αλλά πάντοτε ενθυμείται κανείς με αναπόληση τις ομιλίες και νουθεσίες και πνευματικές οικοδομές του, πάνω στα θέματα του Γάμου, της αρμονίας στην οικογενιακή εστία και τη διαπαιδαγώγηση των τέκνων. Η σχέση του και η προσωπική εμπειρία του με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη ήταν γνωστή, έχοντας μαρτυρηθεί απο τον ίδιο με σεμνότητα σε πάρα πολλές δημόσιες ομιλίες του. Τώρα που λείπει περισσότερο απο ποτέ, ξανακούμε την φωνή, την πνοή, ξανακοιτάζουμε και ψηλαφούμε την εικόνα του. Η Εκκλησία μας βάλλεται, Παύλε! Αδικείται! Πολλές φορές, δε, με κατάφορα ψέματα.

Παρακολουθήστε – Η ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών – Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος – Ερωτήσεις – Απαντήσεις:

Παρακολουθήστε – «Η οικογένεια σήμερα» – Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος:

«Ο μακαριστός Παύλος υπήρξε σταθερός στις αρχές του»

Την Κυριακή, μετά την εορτή των Θεοφανείων, 10 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. 

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις αρετές που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτα επιστολή «αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια», οι οποίες απηχούν στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου. Ο Πανιερώτατος ανέφερε το εξης: «είχα το προνόμιο, πριν την αιφνίδια κοίμησή του, να γνωρίσω προσωπικά και να ωφεληθώ από την οσία ζωή και ποιμαντορία του». Συνέχισε ο Πανιερώτατος στην ομιλία του, λέγοντας ως θεολόγος, συγγραφέας, αρθρογράφος και ιεροκήρυκας, υπήρξε σταθερός και ειλικρινής στις αρχές του, χωρίς συμβιβασμούς και ωραιοποιήσεις. Υπήρξε αυστηρός με την αδικία, την απιστία και την αμαρτία σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, γεγονός που του δημιουργούσε πολλές φορές προβλήματα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν ένας Επίσκοπος αγάπης και θυσίας. Θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας, ως ένας πνευματικός βηματοδότης ποιμαντικού ήθους. Ας είναι αιωνία αυτού η μνήμη.

πηγή: orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου