Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Δήμος Βοΐου...Καταβολή υποτροφιών από κληροδοτήματα.


ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ

Μετά από ενέργειες που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι από τον πρώην Δήμαρχο κ. Λαμπρόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραμπατζιά, τον νυν Δήμαρχο Ζευκλή Χρήστο και συνεχίστηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, από την παρούσα Δημοτική Αρχή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι από χθες 7-4-2020 άρχισαν να πιστώνονται από το Γραφείο Κληροδοτημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Θ. ΜΑΝΟΥΣΗ στους λογαριασμούς 60 δικαιούχων αριστούχων μαθητών, καταγόμενων από τη Σιάτιστα, των Α΄& Β΄ τάξεων Λυκείου των ετών 2011-17, συνολικού ποσού 103.860€. Επίσης μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να πιστωθούν μετά από 12 χρόνια στασιμότητας οι φοιτητικές υποτροφίες για τα έτη 2008-2009 σε 7 φοιτητές και για τα έτη 2009-2010 σε 8 φοιτητές ποσά που θα υπερβούν τις 10.000 € ανά φοιτητή για το σύνολο των σπουδών του.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή ενεργεί ώστε να προκηρυχθούν υποτροφίες από το κληροδότημα Καρούτα και το κληροδότημα Καραγιάννη τα οποία έχουν μείνει αναξιοποίητα μέχρι σήμερα και αφορούν το σύνολο των μαθητών του Βοίου.
Σκοπός μας είναι να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος για την οικονομική ενίσχυση της σπουδάζουσας νεολαίας του Δήμου μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και την βούληση των ευεργετών του τόπου μας που διαθέσαν τις περιουσίες τους γι αυτό το σκοπό.
Πληροφορίες στο 2465 350 112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου