Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Champions League...Επανεκκίνηση με Ατλέτικο Μ.-Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ-Παρί ΣΖ.


Eβδομήντα ημέρες μετά την τελευταία φορά που ακούστηκε ο ύμνος του Champions League (τελευταία αγωνιστική ομίλων στις 11/12/2019), η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση επιστρέφει με τους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16».


Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Champions League που οι 16 ομάδες προέρχονται μόνο από τα πέντε ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία), επιβεβαιώνοντας έτσι τον θρίαμβο των πλουσιότερων πρωταθλημάτων.

Champions League: Μάχη Ατλέτικο Μ.-Λίβερπουλ
Στα δύο σημερινά παιχνίδια αναμετρώνται Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Μαδρίτη (22:00, Cosmote Sport 1HD), οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν να βάλουν δύσκολα στην κάτοχο του τίτλου και... προσεχώς πρωταθλήτρια στην Αγγλία, Λίβερπουλ, ωστόσο δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκαν από την Κουλτουράλ Λεονέσα, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ στη θητεία του στην ομάδα της Μαδρίτης. Σημαντικές οι απουσίες των Ζοάο Φέλιξ και Κίεραν Τρίπιερ. Οι «κόκκινοι», αντιθέτως, μοιάζουν με τρένο δίχως σταματημό στην Premier League. Πάνε από νίκη σε νίκη, ακόμα κι όταν δεν παίζουν καλά, βρίσκονται στο +25 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και ουσιαστικά είναι... ήδη πρωταθλητές. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα παρατάξει την ομάδα με δύο απουσίες, αλλά όχι βασικών παικτών, καθώς θα λείψουν οι τραυματίες Σερντάν Σακίρι και Ναθάνιελ Κλάιν.

Champions League: Ματς για γκολ και θέαμα το Ντόρτμουντ-Παρί ΣΖ
Στη Βεστφαλία, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν υπόσχονται γκολ και θέαμα τόσο στο σημερινό τους παιχνίδι (22:00, Cosmote Sport 2HD), όσο και στη ρεβάνς στη Γαλλία. Η Μπορούσια είναι τέταρτη και στο -4 από την κορυφή στην Bundesliga παρουσιάζοντας αδυναμία εκτός έδρας, ενώ πρόσφατα αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου από τη Βέρντερ. Ο Λουσιάν Φαβρ, που είναι αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση, έχει να αντιμετωπίσει την πολύ μεγάλη απουσία του τραυματία Μάρκο Ρόις, ενώ νοκ άουτ είναι ο Τόμας Ντιλέινι και αμφίβολος ο Γιούλιαν Μπραντ. Από την πλευρά της, η Παρί ΣΖ καλπάζει για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στη Ligue 1, καθώς είναι στο +10 από την Μαρσέιγ, αν και προέρχεται από το 4-4 απέναντι στην προτελευταία Αμιάν. Ο Τόμας Τούχελ είδε τον Νεϊμάρ να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να δηλώνει «παρών», ενώ εκτός μάχης είναι μόνο οι αναπληρωματικοί Κολέν Νταγκμπά και Αμπντού Ντιαλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου