Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ελληνικό το καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2019


Στα ετήσια Word’s Best Awards που διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια από το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure η Μήλος βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για το 2019, αφήνοντας πίσω της φημισμένα νησιά στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία.
Το «καλύτερο νησί στην Ευρώπη», λοιπόν, αναδείχθηκε το όμορφο και αγαπημένο Κυκλαδονήσι, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την θετική ψήφο των αναγνωστών του περιοδικού και να συγκεντρώσει συνολικά 90,50 βαθμούς (με άριστα το 100).
Παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε να βρεθεί η Μήλος στην πρώτη θέση ήταν, μεταξύ άλλων, οι παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού, η φυσική ομορφιά του, η δυνατότητα σε δραστηριότητες, το φαγητό καθώς και η φιλοξενία των κατοίκων.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο νησί όπου αποκαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου ο ταξιδιώτης σήμερα μπορεί να ανακαλύψει τον δικό του θησαυρό κάνοντας βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας, απολαμβάνοντας τις βουτιές του σε γαλαζοπράσινα νερά κ.α.
Εκτός από τη Μήλο, ωστόσο, ακόμη τρία ελληνικά νησιά βρέθηκαν στη λίστα του Travel + Leisure και μάλιστα όλα μέχρι την πρώτη πεντάδα.
Έτσι, η Κρήτη συναντάται στη δεύτερη θέση, με την Πάρο να ακολουθεί στην τέταρτη και τη Σαντορίνη να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα των καλύτερων.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα νησιά στην Ευρώπη όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του Travel + Leisure:
1. Μήλος
2. Κρήτη
3. Αζόρες, Πορτογαλία
4. Πάρος
5. Σαντορίνη
6. Σικελία, Ιταλία
7. Χβαρ & Νησιά Δαλματίας, Κροατία
8. Μαδέρα, Πορτογαλία
9. Σαρδηνία, Ιταλία
10. Λίπαρι & Αιολικά Νησιά, Ιταλία
11. Ισχία, Ιταλία
12. Μαγιόρκα, Ισπανία
13. Skye και Hebrides, Σκωτία
14. Μάλτα
15. Νησιά Orkney, Σκωτία
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου