Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Το γύρισε και πήρε "χρυσό" βαθμό η Εθνική στη Βοσνία


Σε ένα παιχνίδι που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο στη Βοσνία (2-0 στο 15΄) η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020.
Αν και στα πρώτα 20 λεπτά η ελληνική ομάδα έδειχνε να τα έχει... χαμένα, με τους Βόσνιους να ανοίγουν το σκορ με γκολ του Βίστσα στο 10΄ και να προηγούνται με 2-0 στο 15ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα άλλαξε. 
Ο Άγγελος Αναστασιάδης άλλαξε τη διάταξη και η Εθνική κυριάρχησε απόλυτα. Είχε ευκαιρίες για να μειώσει και στο πρώτο 45λεπτο, με σπουδαιότερη ένα κοντινό πλασέ του Φορτούνη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, όμωςτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0 παρότι η Ελλάδα πίεζε και είχε βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το τραγικό πρώτο 20λεπτο. 
Στο β΄ μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και παίζοντας με ψυχή κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό που μας διατηρεί αήττητους μετά από τις δύο πρώτες εκτός έδρας αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Φορτούνης μείωσε σε 2-1 στο 63΄, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα, στο 67΄, αποβλήθηκε ο Πιάνιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο "μαέστρος" των γηπεδούχων έκανε σκληρό φάουλ στον Ζέκα και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του. Το αριθμητικό πλεονέκτημα λίγο μετά το γκολ έδωσε ώθηση στην Εθνική που έπαιζε μονότερμα τους Βόσνιους ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
Τελικά κατάφερε να το πετύχει στο 85ο λεπτό με εκπληκτική κεφαλιά του Κολοβού που κατέληξε στα δίχτυα χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι πρώτα. Στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ για να πάρει τη νίκη καθώς δημιούργησε φάσεις, όμως το ισόπαλο 2-2 είναι επίσης ικανοποιητικό.
Συνθέσεις:
ΒΟΣΝΙΑ (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς (80' Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90' Γκόγιακ), Τσίμιροτ (93' Κρούνιτς), Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80' Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (66' Κολοβός), Μπουχαλάκης (46' Μασούρα), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου