Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ανατροπή τίτλου για τον ΠΑΟΚ, νίκησε την ΑΕΛ και ξέφυγε στην κορυφή



Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΛ 2-1 με ανατροπή στην Τούμπα και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στο +8 και διατηρώντας το +7 από τον Ατρόμητο που επέστρεψε στην 2η θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε με γκολ του Νούνιτς στο 36ο λεπτό παγώνοντας του περίπου 20.000 φίλους του Δικεφάλου στην Τούμπα, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς και πίεζε δημιουργώντας φάσεις. Ωστόσο, η ροή του αγώνα άλλαξε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 45΄, όταν ο Πρίγιοβιτς βγήκε σε θέση τετ α τετ και ο Καρανίκας τον έριξε στο έδαφος με άτσαλο μαρκάρισμα από πίσω. Μάλιστα, ο δεξιός μπακ της ΑΕΛ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σέρβος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45΄+2΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο μέρος του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος οι "ασπρόμαυροι" κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς, με τους βυσσινί να συνεχίζουν με δέκα παίκτες. Λυτρωτής για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ο Τσούμπα Ακπόμ που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 69΄ με κοντινή προβολή. Μάλιστα, την ασίστ έδωσε άλλη μία αλλαγή του Ρουμάνου προπονητή, ο Σάκχοφ. 
Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα και να παίρνει τρεις πολύτιμους βαθμούς κάνοντας άλλο ένα βήμα τίτλου, εκμεταλλευόμενος και την απώλεια του Ολυμπιακού με το 1-1 στην Ξάνθη.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86’ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου