Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ο ΠΑΟΚ στα play off του Champions League! Απέκλεισε την Σπαρτάκ μέσα στη Μόσχα



Ο ΠΑΟΚ απέσπασε το "χρυσό" 0-0 στη Μόσχα και απέκλεισε την Σπαρτάκ παίρνοντας την πρόκριση για τα play off του Champions League!
Ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 33΄, καθώς η ρωσική ομάδα έμεινε με δέκα εξαιτίας αποβολής του Λουίς Αντριάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Κρέσπο εκτός φάσης. 
Οι "ασπρόμαυροι" έχασαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους που είχαν ως σπουδαιότερη φάση μία κεφαλιά του Κάνιας στο δοκάρι, σε μία στιγμή που λίγο έλειψε να μπει αυτογκόλ στο 26ο λεπτό.
Η ομάδα του Λουτσέσκου που παρέμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς, παρότι δεν σκόραρε μετά από πολύ καιρό, άξιζε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και το πήρε δίκαια.
Στα play off ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα, όντας πλέον μία ανάσα από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου έχει ως μεγάλο στόχο-όνειρο να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Λισαβόνα την επόμενη εβδομάδα και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα την αμέσως επόμενη εβδομάδα, τελευταία του Αυγούστου.
39132220_10156485094534687_1382853205863432192_o.jpg
Ο αγώνας
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα με την Σπαρτάκ να μπαίνει πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο και τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του στη συνέχεια, δημιουργώντας και ορισμένες καλές φάσεις, δίχως όμως να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Ο Δικέφαλος πατούσε καλά και έβρισκε χώρους για να βγει με προϋποθέσεις στην επίθεση, ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν λάθη και δεν απειλούσαν ιδιαίτερα.
Παραλίγο αυτογκόλ και δοκάρι για την Σπαρτάκ
Στο 26΄ η Σπαρτάκ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κάνιας προς τα πίσω μετά από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντο από πλάγια θέση στα αριστερά, με τον Ισπανό να προσπαθεί να διώξει και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.
Αποβολή με απευθείας κόκκινη για την Σπαρτάκ
Στο 33΄ η Σπαρτάκ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Λουίς Αντριάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Κρέσπο εκτός φάσης. Ο Γάλλος επόπτης είδε τη φάση και ενημέρωσε του Μπουκιέ που σωστά απέβαλλε τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο ΠΑΟΚ είχε έτσι από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα με τους Ρώσους να μένουν με παίκτη λιγότερο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
Στο 37΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από πολύ κοντά ολομόναχος, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 33΄, δίχως όμως να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ.
39134983_10156485345924687_2657827493360173056_n.jpg
Με αλλαγές στο β΄ ημίχρονο
Με αλλαγή ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η Σπαρτάκ, όπως και ο ΠΑΟΚ. Για τους Ρώσους βγήκε ο Τασάεφ και μπήκε στη θέση του ο Ζε Λουίς. Ενώ για τον ΠΑΟΚ αποχώρησε ο Ελ Καντουρί και πέρασε στο ματς ο Ουάρντα. Στο πρώτο λεπτό του β΄ μέρους ο Λημνιός ζήτησε χέρι σε γύρισμά του προς την περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι και το ριπλέι έδειξε πως η μπάλα βρήκε στα πλευρά του αμυντικού της Σπαρτάκ.
Ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ
Στον 54΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη, τριπλή ευκαιρία. Μετά από πανέμορφη κίνηση του Λημνιού και γύρισμα ο Πέλκας δεν έπιασε καλά το πλασέ, ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να μπει στη φάση και ο Ουάρντα αστόχησε και στα δύο σουτ που επιχείρησε, με το πρώτο να κοντράρει και το δεύτερο να φεύγει άουτ. Στο 60΄ ο Αιγύπτιος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 64΄ ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Βιεϊρίνια που προερχόταν από τραυματισμό κα έβαλε τον Χατσερίδη, με τον Κρέσπο να περνάει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο 66΄ και στο 68΄ ο Μαξιμένκο απέκρουσε εντυπωσιακά δύο πολύ επικίνδυνα σουτ του Πέλκα. Η Σπαρτάκ προσπαθούσε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις για να απειλήσει, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και έψαχνε το γκολ, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω. Στο 69΄ ένα σουτ του Ζε Λουίς πέρασε ψηλά άουτ.
Στο τελευταίο 20λεπτο η Σπαρτάκ πίεσε περισσότερο αναζητώντας το γκολ της πρόκρισης, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να αντιδρά σωστά στις περισσότερες φάσεις. Οι ασπρόμαυροι έδωσαν χώρους και πρόσεξαν πιο πολύ τα μετόπισθεν για να διατηρήσουν το μηδέν και να πάρουν το εισιτήριο για τα play off.
39077968_10156485094054687_4319529707159683072_o.jpg
Συνθέσεις:
Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (Μελγχαρέχο 76΄) , Γκλουσακόφ, Φερνάντο (Σαμέντοφ 62΄), Ζόμπνιν, Τασάεφ (Ζε Λουίς 46΄), Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (Χατσερίδης 65΄), Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (Πέλκας 78΄), Λημνιός, Ελ Καντουρί (Ουάρντα 46΄), Πρίγιοβιτς​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου