Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μούστος: Παρέχει διατροφικά οφέλη στον οργανισμό μας;

μούστος2
Ο μούστος ή γλεύκος είναι ο χυμός που παράγεται από την σύνθλιψη (πάτημα) των καρπών του κλήματος, δηλαδή από τα σταφύλια. Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές ουσίες του φλοιού των σταφυλιών, οπότε μπορεί να είναι λευκωπός έως ερυθρός, με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα
Ποια είναι όμως τα διατροφικά οφέλη για τον οργανισμό μας;soulidou
  1. Πηγή ενέργειας: Λόγω των υδατανθράκων που περιέχει αποτελεί εξαιρετικά αξιοποιήσιμη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας και κυρίως για τον εγκέφαλό μας.
  2. 2.      Βιταμίνες:
  • Βιταμίνη Α: Αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης Α με αποτέλεσμα να συμβάλει στη διατήρηση της καλής όρασης αλλά και στην υγεία των οστών.
  • Βιταμίνη C: Το ποσοστό βιταμίνης C που διαθέτει τον καθιστά ισχυρό «όπλο» ενάντια στις λοιμώξεις και στη γήρανση του δέρματος.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β: Παρέχει ενέργεια στον οργανισμό, βοηθά στην σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλει στην παραγωγή αντισωμάτων είναι κάποιες από τις θετικές επιδράσεις των βιταμινών του συμπλέγματος Β.
  1. Ιχνοστοιχεία: Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και κάλιο και έτσι βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των οστών, στη μη εμφάνιση αναιμίας και στην επίτευξη επιθυμητής αρτηριακής πίεσης (λόγω των διουρητικών του ιδιοτήτων).
Συμπερασματικά, πολλαπλά είναι τα οφέλη από την κατανάλωση του μούστου παρόλα αυτά προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ποσότητα και στην συχνότητα κατανάλωσης.
της Κατερίνας Σουλίδου, Διαιτολόγου -Διατροφολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου