Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας: Μουστοκούλουρα!

moustokouloura
Μιας και ακόμα κρατάει ο τρύγος, βρείτε λίγο μούστο για να κάνετε αυτά τα ωραία και μυρωδάτα κουλουράκια. Ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας και να γλυκάνετε τα παιδάκια

Υλικάtasa

1 ποτήρι του νερού μούστο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
μισή κουτ. σουπ. κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια σόδα
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (αν ειναι να δώσετε σε παιδάκια, για να μη τους έρθει ντουβρουτζάς βάλτε χυμό πορτοκάλι)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κιλό περίπου)

Εκτέλεση

1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μούστο, διαλύουμε τη σόδα στο ποτηράκι με το κονιάκ(ή χυμό) και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει ζυμώνοντας για να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να ξεκολάει από τα τοιχώματα.
3. Πλάθουμε τα μουστουκούλουρα σε ότι σχήμα θέλουμε, (αν θέλουμε τα περνάμε και απο σουσάμι) τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.(οχι παραπάνω γιατί θα γίνουν σκληρά)
4. Μόλις κρυώσουν λίγο τα αποθηκεύουμε σε καλά κλειστό βαζάκι ή τάπερ και διατηρούνται για πολλές βδομάδες
της Αναστασίας Θεοχαροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου