Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Δηλώσεις προέδρου ΠΟΕ Γιώργου Παρχαρίδη για το 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών




Σε δηλώσεις του για το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γεώργιος Παρχαρίδης επεσήμανε πως σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί σήμερα το 9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Τα φεστιβάλ έγιναν πλέον ακλόνητος θεσμός, γίνονται κάθε χρόνο και μάλιστα σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας. 2500 νέες και νέοι θα χορέψουν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο αποδεικνύοντας ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα απλό φεστιβάλ χορών αλλά οι νέες και οι νέοι πιασμένοι χέρι χέρι σαν μία ψυχή και ένα σώμα στέλνουν μηνύματα αγάπης, ενότητας, αλληλεγγύης αυτοπεποίθησης και μηνύματα ελπίδας κια προοπτικής για το μέλλον.

Σ' αυτό το φεστιβάλ πολιτισμού βλέπουμε παιδιά απ' όλη τη χώρα, από τα 427 σωματεία που ανήκουν στην Παμποντιακή Ομοσπονδία η οποία εκφράζει ενιαία πλέον τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο συγγραφέα και λαογράφο Στάθη Ευσταθιάδη στου οποίου τη μνήμη υποκλίνομαι, γιατί ήταν αυτός που τα δύσκολα χρόνια ιχνηλάτησε την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στο δρόμο της παράδοσης.

Βέβαια τιμώνται σήμερα και άλλα δύο πρόσωπα όπως είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος βοηθάει το έργο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και ο θρύλος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Αντώνης Αντωνιάδης που δόξασε την καταγωγή του.

Σήμερα κάθε περιφέρεια θα παρουσιάσει 5 διαφορετικούς χορούς από όλο τον Πόντο κλείνοντας με τον πυρρίχιο χορό Σέρα.

Τέλος πρόσθεσε ότι και ως πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ θα προσπαθήσει να συντονίσει το έργο για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες του εξωτερικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου