Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Σύνδεση του οικισμού των Λικνάδων στο δίκτυο της ΔΥΠΡΑ και υδροδότηση των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων στον Δήμο Βοΐου.

 Σύνδεση του οικισμού των Λικνάδων στο δίκτυο της ΔΥΠΡΑ και υδροδότηση των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων στον Δήμο Βοΐου

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση του οικισμού των Λικνάδων στο κεντρικό δίκτυο υδροδότησης της ΔΥΠΡΑ, πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκε κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 1,7 χλμ. περίπου. Η σύνδεση του οικισμού στο κεντρικό δίκτυο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, υλοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή και πρόκειται να δώσει τέλος στα προβλήματα λειψυδρίας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης στο δίκτυο ύδρευσης συνδέθηκαν αρκετά ποιμνιοστάσια που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές σε όλη την έκταση του Δήμου μας και αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων εδώ και χρόνια. Το φυσικό αντικείμενο της παρέμβασης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων επέκταση του αγωγού και σύνδεση στο νέο δίκτυο και τοποθετήσεις δεξαμενών για την αποθήκευση νερού.
Η μείωση της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία και η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα στους κτηνοτρόφους θέτοντας ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την μείωση του κόστους παραγωγής.
Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Β με τα μέσα του Δήμου Βοΐου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου