Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Βοΐου...Χορήγηση έξι υποτροφιών, ύψους 2500 ευρώ , από το Κληροδότημα «Γεωργίου Ι. Καραγιάννη»για πρώτη φορά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορήγηση έξι υποτροφιών, ύψους 2500 ευρώ , από το Κληροδότημα «Γεωργίου Ι. Καραγιάννη»για πρώτη φορά
Η Δημοτική Αρχή μετά από συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες και το γραφείο Κληροδοτημάτων αξιοποιούν τον πλούτο των ευεργετών του Βοΐου προς όφελος της σπουδάζουσας νεολαίας. Βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουν ότι για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν υποτροφίες από το Κληροδότημα «Γεωργίου Ι. Καραγιάννη».
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βοΐου και το Κληροδότημα «Γεωργίου Ι. Καραγιάννη» προκήρυξαν τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών, για φοιτητές/τριες που κατάγονται από τον Αυγερινό Βοΐου και εισήχθησαν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι) της χώρας τα

ακαδημαϊκά έτη 2018-1019 και 2019-2020 μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Αναλυτικά θα χορηγηθούν:
Α) Τρεις (3) υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019
και
Β) Τρεις (3) υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020
Η υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00 €) για κάθε ακαδημαϊκό έτος. Η προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση των υποτροφιών έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βοΐου (https://dimosvoiou.gr).

Ο ευεργέτης Γεώργιος Ι. Καραγιάννης καταγόταν από τον Αυγερινό Βοΐου και με την αριθμ. 19296/1956 Δημόσια Διαθήκη του διέθεσε μέρος της μεγάλης περιουσίας του προς όφελος των Ιερών Ναών Αυγερινού και τη χορήγηση υποτροφιών στη νεολαία του Αυγερινού και του Βοΐου κατ’ επέκταση. Ήταν συμπολεμιστής του Παύλου Μελά και συμμετείχε ενεργά στο Μακεδονικό Αγώνα. Έζησε στην Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό χώρο.

Με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, η Δημοτική Αρχή στέκεται εμπράκτως δίπλα στη σπουδάζουσα νεολαία και στις οικογένειές τους, σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου