Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Μελιτζανοπίλαφο


Σκέτο ή με γιαούρτι, είναι απλά πεντανόστιμο!

Υλικά

Για Μελιτζανοπίλαφο

2 μελιτζάνες φλάσκες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι

2½ φλ. τσαγιού νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
4. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.

myself.gr
 - See more at: http://pestanea2.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου