Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών


Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες  που θα σας φέρουν πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων.Οι γιορτές των Χριστουγέννων βρίσκουν τους περισσότερους σε οικογενειακά τραπέζια, πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προτιμούν να μείνουν σπίτι, να χαλαρώσουν μόνοι ή με αγαπημένα πρόσωπα και να δουν μια, ή και περισσότερες ταινίες μπαίνοντας στο κλίμα των γιορτών .Για αυτούς που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, φροντίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

1. It’s a Wonderful Life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι, ένας καλόκαρδος και ονειροπόλος ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευών και στεγαστικών δανείων αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πνιγμένος από τα χρέη. Ένας φύλακας άγγελος όμως έχει διαφορετική γνώμη.

2. Miracle on 34th Street (1947)

Ένας ηλικιωμένος αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Αϊ-Βασίλη στα πολυκαταστήματα Macy΄s και πείθει ένα μικρό κορίτσι, που δεν πιστεύει στο μύθο των Χριστουγέννων, ότι θαύματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Χριστουγεννιάτικη ταινία με ήρωα έναν ηλικιωμένο που προσλαμβάνεται στα πολυκαταστήματα Macy’s της Νέας Υόρκης για να υποδυθεί τον Αϊ Βασίλη, αλλά στην πορεία αποκαλύπτει ότι ονομάζεται Κρις Κρινγκλ και δεν είναι άλλος από το μυθικό άγιο των παιχνιδιών. Οι ισχυρισμοί του δεν πείθουν τους γύρω του και ο ίδιος οδηγείται προσωρινά στο ψυχιατρείο. Συγκίνηση, ανθρωπιά, αθωότητα και κωμικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτή την πρωτότυπη ιστορία.


3. Gremlins (1984)

Το δώρο του νεαρού Μπίλι για τα Χριστούγεννα είναι ένα μανγκουάι, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Μπίλι θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη.

4. Scrooged (1988)

Ο Φρανκ Κρος είναι παραγωγός της τηλεόρασης. Αδίστακτος, κακιασμένος και με «φουσκωμένο Εγώ», ποδοπατά τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και να έχει την ησυχία του. Φυσικά, το Πνεύμα των Χριστουγέννων δεν τον αγγίζει και τα Χριστούγεννα είναι γι’ αυτόν άλλη μια βαρετή υπόθεση. Ώσπου την παραμονή της μεγάλης γιορτής, τρία φαντάσματα αποφασίζουν να τον επισκεφτούν και να ξυπνήσουν από το λήθαργο τα αγνά συναισθήματα, που ο Φρανκ αποφάσισε να κρύψει βαθιά μέσα του…

6. National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Το τρελό θηριοτροφείο σε νέες περιπέτειες, περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα. Η οικογένεια Γκρίζγουολντ ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Όμως τίποτα δεν γίνεται όπως το είχανε προγραμματίσει και οι αναποδιές, πάντα όμως διασκεδαστικές, διαδέχονται η μια την άλλη.

7. Home Alone (1990)

Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι.

8. Edward Scissorhands (1990)

Η Πεγκ Μπογκς, μια πωλήτρια καλλυντικών, επισκέπτεται την έπαυλη στην κορυφή του μεγάλου λόφου στα προάστια, σε μια προσπάθεια να πουλήσει τα προϊόντα της. Εκεί θα ανακαλύψει τον Έντουαρντ. Ο Έντουαρντ μπορεί στην αρχή να της φάνηκε επικίνδυνος με ψαλίδια αντί για χέρια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένας καλοκάγαθος εφευρέτης είχε σχεδόν τελειώσει την τελευταία του δημιουργία αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος και έτσι άφησε το πιο σημαντικό έργο του, τον Έντουαρντ ανολοκλήρωτο. Η Πεγκ αποφασίζει να πάρει τον Έντουαρντ μαζί της στο σπίτι. Εκεί ο Έντουαρντ θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και περιβάλλον. Θα κάνει καλή εντύπωση και στην αρχή η οικογένεια θα τον καλοδεχτεί, το ίδιο και ο κοινωνικός περίγυρος. Ο Έντουαρντ μάλιστα θα ερωτευτεί την έφηβη κόρη της Πεγκ, Κιμ, αλλά μετά από μια ληστεία όπου ο Έντουαρντ θα βρεθεί ένοχος, τα πράγματα στη ζωή του θα αρχίζουν να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και η Κιμ θα καταλάβει τα αισθήματά του.

9. The Nightmare Before Christmas (1993)

Το κοινό μεταφέρεται στο τρισδιάστατο κέντρο ενός στοιχειωμένου σπιτιού, σε μια πόλη μεταμφιέσεων του Βασιλιά Κολοκύθα, Τζακ Σκέλιγκτον, που προσπαθεί να κυριαρχήσει πανηγυρικά στην περίοδο των Χριστουγέννων και να αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης. Ενάντια στη συμβουλή της Σάλλι (Κάθριν Ο’ Χάρα), της μοναχικής ζαβολιάρας κούκλας, που έχει κρυφά αισθήματα για αυτόν, ο Τζακ βάζει σε δράση τρία άτομα για το έθιμο του Halloween – τους Λοκ, Σοκ και Μπάρελ – για να τον βοηθήσουν να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη. Όμως, ακόμα και όταν ο Τζακ συνειδητοποιεί το λάθος του, θα πρέπει να παλέψει με τον κακό Ούγκι Μπούγκι, πριν επαναφέρει τα πράγματα και αποκαταστήσει τη γιορτινή διάθεση της πόλης. Το αξέχαστο soundtrack της ταινίας, βραβευμένο με Grammy, διαθέτει 10 τραγούδια του υποψήφιου για Όσκαρ Ντάνι Έλφμαν («Corpse Bride», «Big Fish»), τα οποία ερμηνεύει η φωνή του Τζακ.

10. How the Grinch Stole Christmas

2000)

Ο Γκρίντς (Jim Carrey), είναι ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκριντς, τρέφεται αποκλειστικά με χορτόζουμο, παρθένο καστορέλαιο και ξινόγαλο! Κάποια στιγμή, ενοχλημένος από τις ξέφρενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην γειτονική Whoville, αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

11. Love Actually (2003)

Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει ένα χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες;

12. Bad Santa (2003)

Πίνει, καπνίζει, βρίζει ακατάπαυστα, αρέσκεται να προκαλεί με την ανάρμοστη συμπεριφορά του μισεί τα μικρά παιδιά, δεν φωνάζει ΄χο, χο, χο΄και… ληστεύει τα εμπορικά κέντρα στα οποία συχνάζει μαζί με τον μεταμφιεσμένο σε τάρανδο, συνέταιρό του! Όπως καταλάβατε ο Γουίλ Στόουκ (Μπίλι Μπομπ Θόρντον) δεν είναι ο Άι Βασίλης με την κλασική έννοια του όρου αλλά ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων ο οποίος κάνει μια γερή μπάζα κάθε χρονιά την παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν οι πελάτες του πολυκαταστήματος φεύγουν για τα σπίτια τους, ο Άι Βασίλης και ο πολυμήχανος νάνος συνεταίρος του στην παρανομία, ο Μάρκους, ντυμένος με την κυπαρισσί στολή του ξωτικού, ανοίγουν το χρηματοκιβώτιο του εκάστοτε πολυκαταστήματος και δραπετεύουν έχοντας αποκομίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο γιορτινό μποναμά. Το κόλπο λειτουργεί στην εντέλεια και οι δύο τυχοδιώκτες φαίνεται να έχουν πιάσει την καλή, καθώς μέσα στο γενικότερο κλίμα κανείς δεν τους υποπτεύεται.

13. Elf (2003)

Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο! Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα.

14. The Polar Express (2004)

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

15. Four Christmases (2008)

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, η Kate και Ο Dallas αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς θα πρέπει να διαιρέσουν τη μέρα σε 4 κομμάτια για να επισκεφτούν και τους 4 χωρισμένους γονείς τους, οι οποίοι έχουν ξαναπαντρευτεί.

16. The Man Who Invented Christmas (2017)



Οκτώβριος του 1843, και ο Κάρολος Ντίκενς υποφέρει μετά από την αποτυχία των τριών τελευταίων του βιβλίων. Αφού απορρίπτεται από τους εκδότες του, ξεκινάει να γράφει υπό δική του έκδοση ένα βιβλίο που ελπίζει ότι θα διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη και θα αναβιώσει την καριέρα του. Ένα βιβλίο που θα γραφτεί μέσα σε έξι πυρετώδεις βδομάδες, έχοντας κεντρικό χαρακτήρα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ και θέμα τα Χριστούγεννα…
grevenamedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου