Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Άφησε υποσχέσεις η ανανεωμένη Εθνική, παρά την ήττα στην Ιταλία


Η Εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε διαφορετική με αρκετά νέα πρόσωπα, όμως παρά την καλή εμφάνιση και τις ευκαιρίες που είχε, γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ιταλία στο Ολίμπικο της Ρώμης. 
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική στάθηκε πολύ καλά με συγκέντρωση στον μεσοαμυντικό τομέα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Ιταλούς, που ναι μεν είχαν την κατοχή σε επίπεδα που άγγιζαν το 80-20, όμως έδειχναν άνευροι και δίχως εμπνεύσεις επιθετικά, με συνέπεια να μην δημιουργήσουν ούτε μία αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη. Στον αντίποδα, η Ελλάδα είχε την μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με το πλασέ του Λημνιού μέσα από την περιοχή που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Ντοναρούμα στο 12ο λεπτό.
Η Σκουάντρα Ατζούρα μπήκε καλύτερα στο β΄ 45λεπτο και είχε την πρώτη τελική της προσπάθεια στην εστία στο 55΄, με τον Πασχαλάκη να κάνει την πρώτη του επέμβαση στο επίσημο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη, αποκρούοντας την κεφαλιά του Ιμόμπιλε. Στο 60΄ ο Κουλούρης έχασε τεράστια ευκαιρία, σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Ζέκα που τροφοδότησε τον Λημνιό, με τον τελευταίο να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά στην περιοχή και να γυρίζει παράλληλα την μπάλα για τον επερχόμενο φορ της Τουλούζ που πλάσαρε άστοχα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Μόλις δύο λεπτά μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας, η Ιταλία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη που προσπάθησε να ανακόψει το σουτ του Βεράτι μέσα στην περιοχή. Ο Ζορζίνιο εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ στο 63΄. Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο, με το σύνολο του Φαν Σιπ να ψάχνει την ισοφάριση. Είχε μία ευκαιρία στο 74΄ την οποία δεν αξιοποίησε ο Μπακασέτας, που δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε μέσα από την περιοχή.
Στο 78΄ η Ιταλία σκόραρε και δεύτερο γκολ τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Μπερναρντέσκι σούταρε, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Γιαννούλη και άλλαξε πορεία, μπερδεύοντας τον Πασχαλάκη που ωστόσο δεν είχε καλή αντίδραση και δέχτηκε το γκολ. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά με το σκορ να παραμένει 2-0 ως το σφύριγμα της λήξης.
www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου