Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πλέι οφ Champions League: Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ραντεβού απόψε με την Κράσνονταρ με φόντο τους ομίλους.


Το πρώτο από τα δυο τελευταία βήματα πριν την είσοδό του στους ομίλους του Champions League, είναι έτοιμος να κάνει ο Ολυμπιακός απόψε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη κόντρα στην ρωσική Κράσνονταρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε (22:00, Cosmote Sport 2 HD) την ομάδα του Μάρκους Μπεργκ και θέλουν νίκη με καθαρό σκορ, προκειμένου να είναι το φαβορί στον επαναληπτικό της Ρωσίας την Τρίτη 27 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στα προκριματικά αυτό το καλοκαίρι, δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις έδωσε το πρώτο ματς εκτός έδρας, επομένως είχε και διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού.

Οι Ρώσοι θα αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους, ο οποίος δεν θα καθίσει στον πάγκο, μιας και δεν έχει δίπλωμα προπονητή UEFA Pro. Το πρόσωπο των Ρώσων είναι αναμφίβολα ο Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο ήθελε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, δεν φόρεσε την φανέλα του ΟΣΦΠ παρά την πρόταση που του έγινε και επέλεξε την ρωσική ομάδα με μονετές συμβόλαιο και αποδοχές κοντά στο 1,9 εκατ.ευρώ στα 33 του!

Η πιθανή 11αδα του Ολυμπιακού
Σε επίπεδο προσώπων, ο Πέδρο Μάρτινς δεν ετοιμάζει εκπλήξεις, συγκριτικά με τα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει φέτος, δηλαδή τη ρεβάνς με την Πλζεν και τα δύο ματς με τους Τούρκους. Η πιθανότερη 11άδα αποτελείται από τους Σα κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ και Τσιμίκα στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας και Σεμέδο με Μεριά στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αναμένονται οι Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε, με τους Μασούρα και Ποντένσε στις πτέρυγες και οργανωτή τον Βαλμπουενά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται ο Γκερέρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει για πρώτη φορά στην Ιστορία του αγώνα με την χρήση VAR. Ο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής ξανά τον Λεονάρντο Κούτρη, ενώ ο Χιλάλ Σουντανί είναι ετοιμοπόλεμος. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» είναι η εξής: Σα, Καραργύρης, Αλέν, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σισέ, Παπαδόπουλος, Μεριά, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Γιώργος Μασούρας, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Ελ Αραμπί, Καμαρά, Σουντανί.

Οι σκέψεις για το αρχικό σχήμα της Κράσνονταρ
Προβλήματα έχει και η Κράσνονταρ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα εκτός μάχης είναι ο Βραζιλιάνος φορ Άρι, ο οποίος έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά ματς, ενώ και ο Ρεμί Καμπελά που ήρθε στην Αθήνα με την αποστολή προέρχεται από τραυματισμό. Από ιατρικής πλευράς είναι έτοιμος να παίξει, αλλά σύμφωνα με τους Ρώσους δεν είναι σίγουρο πως θα αγωνιστεί βασικός. Το πιθανότερο είναι πως η Κράσνονταρ θα παραταχθεί με γκολκίπερ τον Σαφόλοφ, δεξί μπακ τον Πετρόφ, αριστερό τον Ραμίρες, στόπερ τον Φιόλουσον με τον Σέρβο Σπάχιτς, στο κέντρο τον Καμπόλοφ αμυντικό χαφ, τον Βιλένα αριστερό χαφ, τον Καμπελά ή τον Όλσον δεξιά, ενώ στην επίθεση θα παίξουν ο Βάντερσον αριστερά, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ δεξιά και σέντερ φορ λογικά ο Μπεργκ αν και έχει πιθανότητες και ο Ιγκνατίεφ. Να σημειώσουμε πως η Κράσνονταρ θα έχει στο πλευρό της περίπου 350 οπαδούς της. Αρχικά είχαν ενημερώσει οι Ρώσοι πως θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα 100 οπαδοί τους, αλλά τελικά θα βρίσκονται περισσότεροι απόψε στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Σφυρίζει ο Ντελ Θέρο Γκράντε
Ο 43χρονος Ισπανός Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε, ορίστηκε από την UEFA, να σφυρίξει την συνάντηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κράσνονταρ, προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Φάληρο την Τετάρτη (22:00). Ο Ισπανός ανήκει στην Elite κατηγορία της UEFA. Ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση των ομίλων UCL της περασμένης σεζόν, ανάμεσα σε Άγιαξ και ΑΕΚ (3-0), ενώ είχε διευθύνει παλαιότερα τους αγώνες ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου (1-1) και ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός (2-0). Ήταν επίσης διαιτητής στο φιλικό Σαουδική Αραβία-Ελλάδα 2-0 στις 15 Μαΐου 2018. Βοηθοί του Ντελ Θέρο Γκράντε θα είναι οι συμπατριώτες του Γιούστε Χιμένεθ, Αλόνσο Φερνάντεθ, τέταρτος  ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ και στο VAR οι Χοσέ Ερνάντεθ , Μαρτίνεθ Μανουέρα.

Το σημερινό πρόγραμμα των πλέι οφ του Champions League
22:00 Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Κράσνονταρ (Ρωσία) Cosmote Sport 2
22:00 Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) Cosmote Sport 3
22:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) Cosmote Sport 2
Χθες

ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία)-Μπριζ (Βέλγιο) 0-1
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Άγιαξ (Ολλανδία) 0-0
Κλουζ (Ρουμανία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-0
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου