Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Άνετη τριάρα ο ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο! "Και σε 5-6 εβδομάδες..."


"Και σε 5-6 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές" τραγουδούσαν περισσότεροι από 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο κάνοντας άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Super League, ο Δικέφαλος μπορεί να έχασε πέναλτι στο 16ο λεπτό με τον Θεοδωράκη να αποκρούει εντυπωσιακά την εκτέλεση του Βιεϊρίνια, ωστόσο δεν πτοήθηκε και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο. Ο Βιεϊρίνια εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι με εξαιρετική ασίστ στον Ολιβέιρα που έκανε ωραία κίνηση και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 39΄. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Άκπομ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι (αυτός είχε κερδίσει και το πρώτο) με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί αυτή τη φορά εύστοχα για το 2-0 στο 45΄+3΄. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σφιντέρσκι μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή. 
Οι φίλαθλοι των "ασπρόμαυρων" που γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου έστησαν το δικό τους πάρτι τίτλου, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με συνθήματα για το πρωτάθλημα που βλέπουν να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ανέβασε τη διαφορά στο +10 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και περιμένει το αποτέλεσμα του δικού του αγώνα κόντρα στον Άρη στις 19:30.
Ο αγώνας
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, από στατική φάση για τον Ατρόμητο. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάντσον με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη, άουτ.
Χαμένο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ είχε μπει πιο επιθετικά στο ματς, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό του με κυκλοφορία της μπάλας. Στο 15΄ ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακπόμ από τον Κατράνη μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, ο Θεοδωράκης απέκρουσε την εκτέλεση του Βιεϊρίνια με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία και κράτησε το μηδέν.
Στο 20΄ απείλησε ο ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία. Στο 21΄ ο Λουτσέσκου έκανε αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τον Σάκχοφ στη θέση του τραυματία Μαουρίσιο που δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στο 24΄ ο Θεοδωράκης απέκρουσε δύσκολα ένα επικίνδυνο σουτ του Βιεϊρίνια από μακρινή απόσταση.
Άνοιξε το σκορ ο Ολιβέιρα
Στο 39΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Ολιβέιρα. Ο Βεϊρίνια σέντραρε από αριστερά και ο έτερος Πορτογάλος έκανε ωραία κίνηση ολομόναχος στην περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.
Δεύτερο πέναλτι και 2-0 για τον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι και πάλι με τον Άκπομ. Ο Άγγλος επιθετικός έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μάντσον, με τον Αζέρο διαιτητή να σφυρίζει ξανά πέναλτι, σωστά. Αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Θεοδωράκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 45΄+3΄.
Από μία μεγάλη ευκαιρία
Στο ξεκίνημα του β΄  μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μία σπουδαία φάση για γκολ. Αρχικά στο 53ο λεπτό απείλησε ο ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πάσαρε στον επερχόμενο Ακπόμ, ο οποίος όμως από πολύ κοντά αστόχησε. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Ατρομήτου να απαντήσει στις ευκαιρίες. Ο Κρέσπο εκτίμησε λανθασμένα τη φάση, ο Ενσικουλού πήρε την μπάλα, ο Μπρούνο μπήκε στη φάση από κοντά, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά και του έκλεισε το χώρο με συνέπεια να πλασάρει άουτ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ ο Ατρόμητος προσπαθούσε να πιέσει για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Οι Περιστεριώτες δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν στήσει το δικό τους πάρτι τίτλου στις κερκίδες δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με συνθήματα για το πρωτάθλημα.
Μπήκε και σκόραρε ο Σφιντέρσκι
Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Ακπόμ στο 80΄ και μόλις ένα λεπτό μετά κατάφερε να σκοράρει. Έπειτα από λάθος των φιλοξενούμενων ο Μπίσεσβαρ έδωσε την ασίστ «πάρε-βάλε» στον Πολωνό που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 3-0.
Με δέκα ολοκλήρωσε ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Μπρούνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου