Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

"Χόρευε... σάμπα" στη βροχή ο ΠΑΟΚ! Πεντάρα πρόκρισης με γκολάρα Μίσιτς στο ντεμπούτο του


Με τρία γκολ από τους Βραζιλιάνους, Μάτος και Ζαμπά (2), ένα του κατά το ήμισυ Βραζιλιάνου, Λημνιού (η καταγωγή της μητέρας του) και ένα καταπληκτικό τέρμα του Μίσιτς που σκόραρε στο ντεμπούτο του, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα με 5-0 την Παναχαϊκή στην βροχερή Τούμπα και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-1 από τον πρώτο αγώνα στην Πάτρα.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη, ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε επιθετικά από το ξεκίνημα και χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία πέτυχε πέντε γκολ μέχρι το 67ο λεπτό, κατεβάζοντας στροφές στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Ο Μάτος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ στο 5ο λεπτό και ο Ζαμπά έκανε το 2-0 στο 37΄ μετά από υπέροχο κατέβασμα του Άκπομ και ασίστ μέσα στην περιοχή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ πρόκρισης για τους ασπρόμαυρους που είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων.
Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Λημνιός σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή έπειτα από ασίστ του Ζαμπά. Ηταν η πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ μετά την σέντρα για την έναρξη του β΄ 45λέπτου. Στο 54΄ ήταν η σειρά του Λημνιού να δώσει ασίστ στον Ζαμπά, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς με ωραίο πλασέ.
Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 67ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Μίσιτς. Ο Κροάτης πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 57ο λεπτό κάνοντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας το πρώτο του γκολ και μάλιστα με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής με εξωτερικό φάλτσο.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68’ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ, Καντουρί (74’ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (57’ Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ.
Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Παπατόλιος (58’ Μυστακόπουλος), Ελευθεριάδης (53’ Μαυρίας), Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μασούρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου