Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Επέστρεψε στις νίκες ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ



Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με σκορ 2-1 του Παναιτωλικού στην Τούμπα και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την 10η αγωνιστική της Super League.
Ο Δικέφαλος του Βορρά κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, όμως αγχώθηκε λόγω των αρκετών χαμένων ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο και επειδή οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μετά τα δύο γρήγορα γκολ που φάνηκε να καθαρίζουν το ματς.
Με αυτογκόλ του Μαρινάκη στο 63΄ άνοιξε το σκορ για τους ασπρόμαυρους, ενώ ο Ακπόμ στο 65΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο 71΄ μείωσε ο Καμαρά για τους φιλοξενούμενους.
46063570_10156687282994687_4721910667542528000_o.jpg
Ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του Ατρομήτου επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ διατήρησε το +2 από τους Περιστεριώτες, αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους 9 βαθμούς, ενώ περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Παράλληλα, επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και την ήττα από τη Βίντι στο Europa League.
Ο αγώνας

Μονόλογος του ΠΑΟΚ το πρώτο ημίχρονο
Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις από τα πρώτα λεπτά. Από το ξεκίνημα του ματς η ομάδα του Λουτσέσκου πίεσε και έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του δημιουργώντας φάσεις. Οι δύο πρώτες καλές ευκαιρίες σημειώθηκαν με κεφαλιές στο 12΄ και στο 15΄, η πρώτη από τον Πρίγιοβιτς που πέρασε άουτ και η δεύτερη από τον Πέλκα που αποκρούστηκε δύσκολα από τον Κυριακίδη. Η υπεροχή των ασπρόμαυρων με επιθετικό μονόλογο συνεχιζόταν, με τον Παναιτωλικό να έχει παθητικό ρόλο και να προσπαθεί μόνο σε κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει. Στο 35΄ ο Πρίγιοβιτς έσπασε τη μπάλα στον Σάχοφ, εκείνος σούταρε πολλά μέτρα η μπάλα έξω από την εστία. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί απόλυτα και να έχει αρκετές τελικές προσπάθειες και 9 κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε τόσο δυναμικά στις αρχές όμως εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς. Στο 49΄ ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε να κρεμάσει τον Κυριακίδη με έξυπνο σκαφτό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Καθάρισε μέσα σε δύο λεπτά ο ΠΑΟΚ
Όσο αναποτελεσματικός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, τόσο εύκολα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε διάστημα δύο λεπτών στο δεύτερο μέρος, με τον Λουτσέσκου να βάζει στο ματς τον Ακπόμ αντί του Μπίσεσβαρ αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2 με δύο φορ.
Στο 63΄ μετά από σέντρα του Λημνιού στην περιοχή ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαρινάκη στον αέρα, με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με την… πλάτη.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 65΄, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ακπόμ που άνοιξε λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Σάκχοφ σούταρε, απέκρουσε τη μπάλα ο Κυριακίδης, αυτή πήγε στο δοκάρι και ξαναχτύπησε στον Έλληνα τερματοφύλακα, καταλήγοντας στα πόδια του Άγγλου επιθετικού που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει στα δίχτυα.
46167485_10156687282824687_7807366566844039168_o.jpg
Μείωσε ο Παναιτωλικός
Παρότι στο 2-0 φάνηκε να καθαρίζει το ματς υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος με γκολ του Καμαρά στο 71΄. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων τρύπωσε στην άμυνα του ΠΑΟΚ και σκόραρε ένα ωραίο γκολ με σουτ.
Το τελευταία 20λεπτο απέκτησε νέο ενδιαφέρον, όμως δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 2-1.
Επέστρεψαν Μαουρίσιο-Χατσερίδης
Να σημειωθεί ότι σήμερα αγωνίστηκαν ξανά ο Μαουρίσιο και ο Χατσερίδης, μπαίνοντας ως αλλαγές στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (Χατσερίδης 84΄), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάχοφ (Μαουρίσιο 72′), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (Ακπόμ 56′), Πρίγιοβιτς.
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (Λιάβας 85′), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (Ρότσα 74′), Καμαρά, Μάζουρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου