Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Άρης σε... κρίση, ηττήθηκε και από τον Ολυμπιακό



Τέταρτη διαδοχική υπέστη ο Άρης, χάνοντας με 0-1 από τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στο τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι του, για την 9η αγωνιστική της Super League.
Με γκολ του Χασάν στο 67΄ με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Κούτρη που είχε πάρει εξαιρετική διαγώνια μπαλιά από τον Νάτχο (λίγο μετά την είσοδό του ως αλλαγή στο ματς) οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το διπλό στη Θεσσαλονίκη.
Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται σε περίοδο αγωνιστικής κρίσης, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες και τον Πάκο Ερέρα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Βέβαια, μερίδα των φιλάθλων χειροκρότησε.
Ο αγώνας
45353130_1965293240225440_7423264433222189056_o.jpg

Μπήκε καλύτερα και είχε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4΄ απείλησε, όταν ο Γκιλιέρμε έκανε το δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, όμως έπεσε ο Κουέστα και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, στο 5΄, ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ομάρ έκανε το χαμηλό γύρισμα από τα δεξιά, ο Χασάν άφησε έξυπνα τη μπάλα για τον Φορτούνη, ο οποίος σχεδόν από το ύψος του πέναλτι αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.
Ισορρόπησε και είχε φάσεις ο Άρης
Μετά το καλό πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, ο Άρης ισορρόπησε, προσπαθώντας να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στο 35΄ είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και την κεφαλιά του Ντιγκινί, ο Σα πετάχτηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 40΄ ο Αρης είχε νέα καλή ευκαιρία, με σουτ του Κολάσο μέσα από την περιοχή και αριστερά, που απέκρουσε αρχικά ο Σα και στη συνέχεια μπλόκαρε.
Ένταση στο τέλος του πρώτου μέρους
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων και κόσμου. Επίσης, με τη λήξη του 45λέπτου υπήρξε ένα λεκτικό επεισόδιο του Σιώπη με τον Μοδέστο, την ώρα που πήγαιναν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
Το πρώτο μέρος πάντως, παρά το ισόπαλο 0-0 είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, σε ένα ανοιχτό παιχνίδι.
Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 53ο λεπτό. Ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, από κόντρα στα πόδια του η μπάλα έφτασε στον Γιουνές, ο οποίος ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά αιφνιδιάστηκε, δεν έκανε το κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός
Στο 59΄ ο Μαρτίνς έβαλε τον Νάτχο στη θέση του Χριστοδουλόπουλου και από το πόδι του Ισραηλινού δημιουργήθηκε η φάση του γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα οχτώ λεπτά αργότερα. Στο 67΄ ο Νάτχο έβγαλε μία εκπληκτική διαγώνια μπαλιά στα αριστερά στον Κούτρη, ο οποίος έκανε το κατάλληλο παράλληλο γύρισμα με τη μια και ο Χασάν με εξουδετερωμένο τον Κουέστα πλάσαρε με το δεξί από τη μικρή περιοχή και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.
Στο 77΄ ο Πάκο Ερέρα έκανε διπλή αλλαγή για τον Άρη, βάζοντας τον Ματίγια αντί του Ντιγκινί και τον Διαμαντόπουλο αντί του Σιώπη, ώστε να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-4-2 και να παίξει με δύο επιθετικούς. Στον κόσμο δεν άρεσε η αντικατάσταση του Σιώπη, καθώς ακούστηκαν χλιαρές αποδοκιμασίες.
Ουσιαστικά ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε, με τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρεί και να διαχειρίζεται το προβάδισμα κρατώντας το 0-1 μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Κολάσο, Σιώπης, Ντιγκινί (76’ Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα (83’ Μαρτίνες), Γιουνές (77’ Διαμαντόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μάρτινς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (83’ Καμαρά), Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (59’ Νάτχο), Ποντένσε Χασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου