Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

"Απόδραση" του ΠΑΟΚ από το "Κλ. Βικελίδης" με ανατροπή που "υπέγραψε" ο Πρίγιοβιτς




Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, νικώντας 2-1 τον Άρη με ανατροπή στο "Κλεάνθης Βικελίδης", για την 7η αγωνιστική της Super League.
Πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν ο Πρίγιοβιτς που γύρισε το ματς με δύο δικά του γκολ (36΄ πεν. & 84΄) μετά το τέρμα του Ματέο Γκαρσία που είχε δώσει προβάδισμα στους "κιτρινόμαυρους" μόλις στο 2ο λεπτό.
Στο 66΄ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει την εκτέλεση του Γιουνές, σε μία κομβική φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Οι "ασπρόμαυροι" με το σημερινό διπλό διατήρησαν το απόλυτο νικών τους στο πρωτάθλημα, διευρύνοντας το σερί τους στο "7 στα 7" και παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.
Για τους ηττημένους του ντέρμπι, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα (μετά το 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη) και τρίτη συνολικά στη σεζόν, που τους αφήνει στους 12 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε στην έδρα του Άρη μετά τις 27 Φεβρουαρίου του 2005 (με σκορ 1-3 τότε).
Ο αγώνας
Γκολ από… τα αποδυτήρια για τον Άρη
Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με ώθηση από τον κόσμο του που δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα και εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ματέο Γκαρσία με ωραίο διαγώνιο σουτ από αριστερά στην περιοχή νίκησε τον Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Πέλκα στο 5΄ με καλές προϋποθέσεις δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κουέστα που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 9΄ ο Άρης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή.  Στο 13΄ οι κιτρινόμαυροι βγήκαν γρήγορα σε αντεπίθεση, όμως το σουτ του Ντιγκινί δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.
Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη
Ο Βέλεθ ένιωσε ενοχλήσεις μετά το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και στο 24΄ ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αντικαταστάθηκε καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Πάκο Ερέρα έβαλε στη θέση του στο κέντρο της άμυνας τον Ούγκο Σόουζα.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Κουέστα
Στο 27΄ σημειώθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουέστα νίκησε με δύο σπουδαίες επεμβάσεις τους Πρίγιοβιτς και Πέλκα. Ο Σιώπης έκανε το λάθος, ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό στην αριστερή πλευρά, ο Κουέστα απέκρουσε, ο Πέλκας στη δεξιά πλευρά εντός περιοχής προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κουέστα "είπε" όχι στην παραβίαση της εστίας του. Παρά το γεγονός ότι είχε αντίθετη φορά, έδιωξε με τα πόδια.
Στο 28΄ ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα ήταν άστοχο και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη που φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας.
Ισοφάρισε με πέναλτι ο ΠΑΟΚ
Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τζανακάκη. Ο Βιεϊρίνια πρόλαβε μια δυνατή μπαλιά στα αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Τζανακάκης σταμάτησε την πορεία της με το χέρι, με τον Ιταλό διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, με τον Κουέστα να πέφτει από την άλλη γωνία. Έτσι, έγινε το 1-1.
Στο 43΄ είχε καλή στιγμή ο Άρης, με σουτ του Ντιγκινί μετά από αντεπίθεση, το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Η τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου ανήκε στον ΠΑΟΚ, με ωραία κίνηση και σουτ του Ζαμπά που απέκρουσε ο Κουέστα. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 1-1.
Στο ξεκίμα του β΄ μέρους, η πρώτη ευκαιρία ήταν στο 49΄ για τον Άρη, με σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα με το πόδι ο Πασχαλάκης.
Χαμένο πέναλτι για τον Άρη
Στο 65΄ ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ουάρντα στον Μπρούνο Γκάμα μέσα στην περιοχή, με τον Αιγύπτιο να διαμαρτύρεται έξαλλα για την απόφαση του Ιταλού διαιτητή να υποδείξει την άσπρη βούλα. Ο Γιουνές εκτέλεση και ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια, διατηρώντας το 1-1 στο 66΄.
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
Λίγο μετά το χαμένο πέναλτι του Άρη έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, με τον Ουάρντα να κάνει διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.
Στο 73΄ ο Μπρούνο Γκάμα βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ με συνέπεια να μην ανησυχήσει τον Πασχαλάκη. Μια κεφαλιά του Μάτος μετά από κόρνερ στο 75΄ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Ανατροπή με Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ
Στο 84ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ανατροπής, με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει για δεύτερο φορά και να γυρίσει το ματς. Ο Ουάρντα βγήκε από δεξιά, πάσαρε πιο δεξιά στον Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα, ο Πρίγιοβιτς με πολύ ωραία προβολή πρόλαβε τον Ούγκο Σόουζα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα για το 1-2.
Στα τελευταία λεπτά ο Άρης δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να ψάξει με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Ο ΠΑΟΚ είχε την τελευταία καλή φάση με κεφαλιά του Καρέλη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου