Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Με "μαέστρο" Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ πήρε "διπλό" με ανατροπή στο "Γεντί Κουλέ"



Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που σκόραρε και έδωσε δύο ασίστ, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ με ανατροπή από το ημίχρονο, στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Super League στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ».
Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα διατηρώντας το απόλυτο και φτάνοντας τους 7 βαθμούς (ξεκίνησε με -2 από την περσινή ποινή). Ο Δικέφαλος του Βορρά στρέφει πλέον την προσοχή του στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (20/9 – 19:55) με την Τσέλσι στην Τούμπα για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.
paok ofi.jpg
Με πορτοκαλί εμφανίσεις έπαιξε ο ΠΑΟΚ
Το σημερινό ματς άρχισε με μία φάση που σηκώνει κουβέντα και θα συζητηθεί, καθώς στο 3΄ δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ζαμπά από τον Στρέζο στην περιοχή του ΟΦΗ (δείτε ΕΔΩ τη φάση), σε μία ξεκάθαρη φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ και δεν υποδείχθηκε η άσπρη βούλα από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο και τον α΄ βοηθό Αλεξέα που ήταν κοντά στη φάση.
Οι κρητικοί προηγήθηκαν με γκολ του Παπαστεριανού στο 21΄, όμως ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς πριν λήξει το ημίχρονο. Με ωραίο γκολ του Μπίσεσβαρ στο 37΄ έγινε το 1-1, ενώ ο ίδιος έδωσε ασίστ με εκτέλεση κόρνερ για την κεφαλιά του Μάτος που έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Μετά το γκολ υπήρξε ένταση μετά από χειρονομίες του Πασχαλάκκη προς την κερκίδα στους πανηγυρισμούς, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο (δείτε ΕΔΩ).
Στο 53΄ σημειώθηκε το πιο θεαματικό γκολ της αναμέτρησης με την δεύτερη ασίστ του Μπίσεσβαρ μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια και φανταστική εκτέλεση του Ζαμπά με σουτ στην κλειστή γωνία. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι.
paok niki.jpg
Ο αγώνας
Δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία φάση που θα σηκώσει μεγάλη συζήτηση. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ζαμπά ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Στρέζο μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως ο διαιτητής Διαμαντόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί δίνοντας άουτ. Σαφώς η φάση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Δικεφάλου, καθώς υπήρχε ξεκάθαρο πέναλτι που δεν υποδείχθηκε.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, δίχως όμως να δημιουργεί φάσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
Άνοιξε το σκορ ο ΟΦΗ
Στο 21΄ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με γκολ του Παπαστεριανού. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Κάνιας λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό να κάνει κακό κοντρόλ πιεζόμενος από Βουό και Παπαστεριανό χάνοντας την μπάλα, με τον δεύτερο των γηπεδούχων να αποφεύγει τον Κρέσπο στο ένας εναντίον ενός και να πλασάρει στη γωνία του Πασχαλάκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ
Στο 37΄ ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος πήρε την πάσα του Ελ Καντουρί και πέρασε υπέροχα τον Κομεσίδη πλασάροντας άψογα στα δίχτυα για το 1-1.
Ανατροπή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου
Στο τέταρτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με το γκολ του Μάτος να κάνει την ανατροπή. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και από σκόρερ έγινε δημιουργός δίνοντας ασίστ στον Μάτος που πήρε την κεφαλιά πηδώντας πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
matos goal.jpg
Μετά την επίτευξη του γκολ ο Πασχαλάκης πανηγύρισε έντονα με χειρονομίες προς την κερκίδα, με τον κόσμο να αντιδράει έντονα και να προκαλείται μικροένταση λίγο πριν τη λήξη του ημίχρονου.
Γκολάρα για τον ΠΑΟΚ
Στο 53ο λεπτό του αγώνα ο ΠΑΟΚ αύξησε το προβάδισμά του με τον Λέο Ζαμπά να διαμορφώνει το 3-1 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου σε επίσημο ματς. Το γκολ ήταν καταπληκτικό σε εκτέλεση με φοβερό σουτ στην κλειστή γωνία από τον Βραζιλιάνο, ενώ επίσης εκπληκτική ήταν η δημιουργία της φάσης με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συνεργάζονται άψογα «κρύβοντας» την μπάλα μέχρι να φτάσουν στην περιοχή. Μετά τις εντυπωσιακές εναλλαγές της μπάλας, ο Μπίσεσβαρ έδωσε την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι, ενώ είχε πετύχει και το γκολ της ισοφάρισης.
jaba.jpg
Στο 59΄ ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, με κοντινό πλασέ του Αραβίδη που βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 61΄ ο Ζαμπά έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καρέλη που δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα στην προσπάθειά του να εκτελέσει στην κίνηση από κοντά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα διατηρώντας άνετα το προβάδισμα δίχως να απειλείται, ενώ είχε νέα καλή στιγμή στο 76΄ με σουτ του Μπίσεσβαρ που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 1-3 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
paok mesa.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου