Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Το Βόιο ερημώνει και σβήνει μέρα και την μέρα και το κράτος αντί να πάρει μέτρα και να δώσει ζωή στην περιοχή την αντιμετωπίζει με πρωτοφανή αναλγησία (του Βασίλη Παπαδημούλη)




Το βοιο ερημώνει και σβήνει μέρα και την μέρα και το κράτος αντί να πάρει μέτρα και να δώσει ζωή στην περιοχή την αντιμετωπίζει με πρωτοφανή αναλγησία .Οι λίγοι γέροντες που έχουν απομείνει στα χωρία μας φυλάσοντας «Θερμοπυλες» και τα κρατούν ζωντανά τυχγανούν καθημερινά θύματα της αδιαφορίας και την απανθρωπιάς του κράτους που τούς αντιμετωπίζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας αφού δεν τούς συμπεριφέρεται ούτε με την στοιχειώδη ανθρωπιά που τυγχάνουν οι κάτοικοι της Ουγκάντας.
Τα τελευταία χρόνια εκτός του ότι τους οδηγησει στην πενία με την περικοπή των πενιχρών συντάξεων επιχειρεί τώρα να τούς εξευτελίσει και να τους καταχαρακώσει την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Στην Κορυφή πάνω από μισό αιώνα λειτουργούσε το αγροτικό ιατρείο(από τα λίγα στην περίοχή) που ηταν πλήρως εξοπλισμένο. Ο αγροτικός γιατρός το επισκεπτόταν μία φορά την εβδομάδα κυρίως για συνταγογράφηση και σε περίπτωση που κάποιος ήταν ασθενής τον εξέταζε σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτό χώρο. Ελα όμως που πρέπει το κράτος( που κατά τα άλλα ασκεί κοινωνική πολιτική και προστατεύει τους αδυνάτους) πρέπει να παρουσιάσει πλεονάσματα στερώντας ακόμη και από τους απόμαχους της ζωής την αξιοπρεπή και ανθρωπινή ιατρική εξέταση. Θύμα των περικοπών και το αγροτικό ιατρείο που αποφασίσθηκε από κάποιους καρεκλοκενταυρους οτι πρέπει να κλείσει φέτος το καλοκαίρι βάζοντας φέσι στους ιδιοκτήτες του ακινήτου ενοίκια δύο χρόνων.
Ετσι από το καλοκαίρι για πρώτη φορά όσοι θέλησαν να επισκεφθούν τον αγροτικό γιατρό τον βρίσκουν κάτω από τον πλάτανο του σχολείου όταν έχει ζέστη ή στο καφενείο και η εξέταση των ασθενών γίνεται ή υπαιθρίως η στην κουζίνα του καφενείου λόγω του σεβασμού στο ιατρικό απόρρητο. Μπροστά στην κατάσταση που δημιουργήθηκε οι ιδιοκτήτες του ακινήτου που στεγαζόταν το αγροτικό ιατρείο δέχθηκαν να το παραχωρήσουν αμοισθεί προκειμένου οι συχωριανοί τους να τυγχάνουν μια ανθρωπινή και αξιοπρεπή ιατρική εξέταση. Αρχικά οι υπεύθυνοι δέχτηκαν αλλά στην συνέχεια έθεσαν θέμα του ποιός θα πληρώνει το πενιχρό ποσό των 10 ευρώ που ήταν ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Την δαπάνη αυτή ανέλαβε κι πάλι το χωριό.
Αλλά πάλι οι υπέυθυνοι του ΕΣΥ δεν εμειναν ικανοποιημένοι και απάιτησαν να τους διατεθεί χώρος σε δημοτικό κτιρίο. Τούς προσφέρθηκε το σχολείο αλλά επέλεξαν το γραφείο του δασκάλου που ο Πολιτιστικός Συλλογος φυλάσσει ολη την εκπαιδευτικη ιστορία του χωριού και φυσικά αρνηθηκε την παραχώρηση του. Απότελεσμα οι υπεύθυνοι του ΕΣΥ να απαιτούν από το χωριό την εκκένωση του αγροτικού ιατρείου και μάλιστα την μεταφορά του εξοπλισμού του με έξοδα του χωριού στο κέντρο υγεία Τσοτυλίου για να πεταχθεί σε κάποια αποθήκη και αχρηστευμένος να σαπίζει.
Με τέτοια κρατική αναλγησία και τέτοια παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών, προκειμένου για εμφανισθεί πλεονασματική και ανθούσα η κατά κοινή παραδοχή πτωχευμένη οικονομία μας δεν θα πρέπει πλέον κανένας να αναρωτιέται γιατί ερημώνουν τα χωριά μας αφού δεν εξασφαλίζεται για τους ανθρώπους τους, ούτε το ποιό βασικό αγαθό που είναι η παρακολούθηση της «υγεία» τους κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου