Με γκολ του Λουίς Σούαρες στην 100ή συμμετοχή του, η Ουρουγουάη εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των "16" του Μουντιάλ, νικώντας με 1-0 την Σαουδική Αραβία η οποία αποκλείστηκε. 
Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 23ο λεπτό με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ.
Χάρισε έτσι στην ομάδα του την δεύτερη της νίκη στην διοργάνωση, που της εξασφαλίσει την πρόκριση μαζί με την Ρωσία από τον 1ο όμιλο, καθώς αμφότερες έκαναν το "δύο στα δύο" και έχουν από 6 βαθμούς.
Στον αντίποδα, οι Σαουδάραβες γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους μετά το 5-0 από τη Ρωσία στην πρεμιέρα και παρότι σήμερα παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί και πάλεψαν για την ισοφάριση στο παιχνίδι, αποχαιρετούν το τουρνουά.
Συνθέσεις:
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59' Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59' Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82' Νάντες), Σουάρες, Καβάνι
Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75' Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44' Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78' Αλ-Σαλάουι)