Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Στη μάχη του Europa League Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος...

Μετά τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League η σκυτάλη περνάει στο Europa League και τις μονομαχίες των τριών εκπροσώπων μας. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος ρίχνονται στη μάχη με διαφορετικές πιθανότητες πρόκρισης ο καθένας.
Μια άτυπη εκδίκηση για τον προ διετίας αποκλεισμό του στο Europa League θα ψάξει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Γκαμπάλα (21:30, Cosmote Sport 1 HD), στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου.
Τον Αύγουστο του 2015, η Γκαμπάλα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη και είχε αφήσει εκτός ομίλων το τριφύλλι, σε μια από τις άσχημες βραδιές της ευρωπαϊκής του ιστορίας.
Δύο χρόνια μετά και με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, οι πράσινοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται πως θα επαναληφθεί μια ανάλογη κατάσταση. 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκαθάρισε πως από τους παίκτες του χρειάζεται το 100% των δυνατοτήτων τους και των αντοχών τους σήμερα, προκειμένου το τριφύλλι να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.
Αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουλιμπαλί και Χουλτ στα άκρα και τους Μολέδο και Κολοβέτσιο στο μέσο της αμυντικής τετράδας. Από εκεί και πέρα ο Ζέκα και ο Κουρμπέλης θα είναι στα χαφ, ο Λουντ αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης ή ο Καμπέσας δεξιά και ο Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά της η Γκαμπάλα έχει διατηρεί στην τεχνική της ηγεσία τον Ρόμαν Γκίγκορτσουκ, ο οποίος έχει χαρίσει στους Αζέρους δύο προκρίσεις σε ομίλους Europa League. Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, δεν υπάρχουν αρκετές αλλαγές με τον σύλλογο να διατηρεί ένα βασικό κορμό.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Μουνουέρα.

Στην Ουκρανία δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν αντιμετωπίζοντας την Ολιμπίκ Ντόνετσκ (19:30, Cosmote Sport 2), στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Το φετινό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκινά από το Κίεβο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια «σταχτοπούτα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ, μια ομάδα, η οποία ιδρύθηκε μέσα στον αιώνα που διανύουμε, θα τεθεί αντίπαλος της ομάδας του Αλεξάντρ Στανόγεβιτς, ο οποίος ευελπιστεί σε μια νίκη, με την οποία θα «αγοράσει» χρόνο και ηρεμία ενόψει της συνέχειας.
Το παζλ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα και το τελευταίο που θα ήθελε ο Σέρβος τεχνικός είναι να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη έχοντας και την πίεση της πρόκρισης στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.
Οσον αφορά τον καταρτισμό της 11άδας, ο Στανόγεβιτς θα παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-3-3 έχοντας τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λεβέκ στην άμυνα.
Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Σάκχοφ, Τσίμιροτ και Κάνιας. Στα δεξιά της επίθεσης θα είναι ο Κάμπος, στα αριστερά ο Μακ και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Πρίγιοβιτς. 

Ετοιμος για ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην Ευρώπη είναι ο Πανιώνιος, ο οποίος αντιμετωπίζει απόψε στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι (19:45, Novasports 2), στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League.
Το εμπόδιο της Γκόριτσα αποδείχθηκε μικρό για τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ο Πανιώνιος, ο οποίος απόψε πέφτει σε μια ακόμη μάχη στο Europa League. Αυτή τη φορά αντίπαλός του θα είναι η ισχυρότερη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία όμως δεν τρομάζει τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου.
Το σημαντικότερο πρόβλημα του προπονητή της ομάδας αφορά την απουσία των δύο Ιρανών παικτών. Μασούντ και Χατζησαφί δεν ταξίδεψαν στο Ισραήλ ενώ δεν αποκλείεται να μην αγωνιστούν ούτε στη ρεβάνς λόγω της απαγόρευσης που ισχύει από τους κανονισμούς του Ιράν όσον αφορά αντιπάλους από το Ισραήλ.
Σε ένα πρόβλημα βέβαια που ήταν ήδη γνωστό από την ημέρα της κλήρωσης, ο Γρηγορίου είχε το περιθώριο να δουλέψει με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.
Αυτό σημαίνει πως κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κότνικ, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου και Σαραμαντάς.  Κόρμπος και Ταπόκο θα είναι στον άξονα με τους Λάμπρου και Μασούρα στα δύο άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή θα παίξει ο Γεσίλ, με τον Σαββίδη να αναλαμβάνει τον οργανωτικό ρόλο.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου