Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Capital Controls...Έμμεση κατάργηση τις επόμενες ημέρες - Δείτε πως διπλασιάζεται το όριο ανάληψης.

Θέμα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση αλλαγών στα capital controls από το υπουργείο Οικονομικών. Οι αλλαγές φέρνουν ουσιαστικά διπλασιασμό του ορίου ανάληψης καθώς δίνουν τη δυνατότητα προσθήκες συνδικαιούχου

Το συνολικό ποσό ανάληψης ανεβαίνει στα 1.800 ευρώ τον μήνα
Σε έμμεση κατάργηση των capital controls οδηγούν οι επόμενες αλλαγές. Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”, σχεδιάζει να φέρει τις αλλαγές που ανατρέπουν επί της ουσίας τους περιορισμούς για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά το όριο ανάληψης διπλασιάζεται με μια και μόνη κίνηση.
Στις αλλαγές οι οποίες φαίνεται ότι θα έρθουν το πολύ ως τα τέλη του Ιουλίου περιλαμβάνεται πρώτα απ' όλα η αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 1.640 ευρώ το μήνα στα 1.800 ευρώ. Μάλιστα δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των εβδομαδιαίων αναλήψεων καθώς θα δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του ποσού με μια ανάληψη για ολόκληρο τον μήνα.
Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους υφιστάμενους λογαριασμούς και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν διπλάσιο όριο ανάληψης από τον ίδιο λογαριασμό. 
Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά επαγγελματίες όπως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κλπ οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως διπλασιάζεται και γι' αυτές τις κατηγορίες το όριο αναλήψεων μετρητών.
Ανάσα αναμένεται να πάρουν ωστόσο και οι επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγές καθώς θα αυξηθεί από το 140% στο 180% του καλύτερου μηνός το όριο για πληρωμές τιμολογίων στο εξωτερικό.
Όπως υπολογίζουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η “έξοδος” της χώρας στις αγορές, οποία πλέον αναμένεται μετά τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των περιορισμών, πιθανότατα ως τα τέλη του έτους...
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου