Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η πρώτη φόρμουλα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θέλει να κατακτήσει τις πίστες!


Έχοντας βάλει στο μάτι μια καλή θέση στον διεθνή αγώνα μονοθεσίων που ξεκίνησε σήμερα στην πίστα του Βαράνο στην Ιταλία, οι 20 φοιτητές από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν το «Δαίδαλος 76». Η ελληνικής κατασκευής φόρμουλα που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό φοιτητικών ομάδων από τα πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης κατασκευάστηκε με σκληρή δουλειά και αρκετές στερήσεις σε υλικά και υποδομές, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Σάββα Δουβαρτιζίδη.
Η ομάδα… πάτησε γκάζι προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει έγκαιρα το μονοθέσιο, και έτσι θα τρέξει με πλήρες όχημα σε μια από τις κατηγορίες του αγώνα ταχύτητας, δοκιμάζοντας στην πράξη τις δυνατότητες (και τις αδυναμίες) του πρώτου οχήματος που κατασκευάστηκε από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – το «76» αντιστοιχεί στο έτος ίδρυσής του.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού Στέλιος Μαρόγλου, η παράδοση που ξεκίνησε φέτος θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Ακόμα, ανέφερε ότι το τμήμα το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρώσει και θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του.
Μαρόγλου: Ελπίζουμε ότι σε λίγους μήνες θα μπορούμε να πιστοποιούμε μηχανικούς για τροποποιήσεις οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα.
Τα ηλεκτροκίνητα συμβατικά αυτοκίνητα θα μπορούν να «φορτίζουν» σε σταθμούς της Κοζάνης και θα έχουν αυτονομία ανάλογα με την μπαταρία τους. Επιπλέον θα έχουν μηδενική επιβάρυνση σε ρύπους για το περιβάλλον και σχεδόν μηδενικό κόστος κίνησης.
http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου