Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου με θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού!


Ένας σαρωτικός ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 4-0 στην Τούμπα και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 του πρώτου ημιτελικού.
Οι "ασπρόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό του θεσμού που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου (δεν έχει οριστεί το γήπεδο), διεκδικώντας το τρόπαιο που έχουν να κατακτήσουν 14 χρόνια, από το 2003.
Πέλκας στο 14΄ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, Μάτος στο 48΄ με φοβερή κεφαλιά, Σάχοβ στο 73΄ με υπέροχο σουτ και Πρίγιοβιτς στο 83΄ με κοντινό πλασέ μετά από εκπληκτική ενέργεια και ασίστ του Μπίσεσβαρ, πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου του Δικεφάλου.
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 72ο λεπτό, εξαιτίας αποβολής του Χουλτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται άμεσα το αριθμητικό του πλεονέκτημα, σκοράροντας άμεσα το τρίτο γκολ, στο επόμενο λεπτό και "σφραγίζοντας" ουσιαστικά το εισιτήριο για τον τελικό.
Φυσικά αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τους οπαδούς της ομάδας που γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Όλοι μαζί έστησαν ένα "ασπρόμαυρο"... πάρτι για την πρόκριση στον τελικό.
Ο αγώνας
Καλύτερο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι παίζοντας πιο επιθετικά. Στο 4΄ ο Κλωναρίδης έπεσε εύκολα σε μαρκάρισμα του Βαρέλα στην περιοχή και δεν φάνηκε να υπάρχει πέναλτι, όπως ζήτησε. Στο 5ο λεπτό ο Γλύκος απέκρουσε σουτ του Βιγιαφάνες και στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε εντυπωσιακά νέο σουτ του Κουρμπέλη έξω από την περιοχή.
Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ
Παρά το καλύτερο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στο 14΄ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε φάουλ από τον Μολέντο σε καλό σημείο, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται βέβαια για το σφύριγμα. Ο Πέλκας εκτέλεσε απευθείας και πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Βλαχοδήμου και ανοίγοντας το σκορ.
Προσωρινή διακοπή και ευκαιρία για Παναθηναϊκό
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έπαιζε πιο απελευθερωμένα, ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή του. Στο 19΄ υπήρξε ένταση μεταξύ Ουάρντα και Κλωναρίδη, ενώ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από μακρινή απόσταση, με τον Γλύκο να παραχωρεί κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Ο Βιγιαφάνες πήγε να εκτελέσει το κόρνερ μπροστά στη θύρα 4 και μία κροτίδα έσκασε δίπλα του, με συνέπεια ο διαιτητής Κύζας να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι, το οποίο συνεχίστηκε μετά από περίπου τρία λεπτά και αφού οι διαιτητές είχαν μίνι σύσκεψη με τους ανθρώπους των δύο ομάδων.
Στο 29΄ ο Κλωναρίδης ζήτησε πέναλτι ξανά, σε τράβηγμα του Κρέσπο στην περιοχή, ενώ στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Κάμπος που όμως σούταρε άστοχα.
Στο 33΄ λίγο έλειψε να σημειωθεί αυτογκόλ, όταν ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και ο Γλύκος πρόλαβε την τελευταία στιγμή σχεδόν πάνω στη γραμμή με εντυπωσιακή επέμβαση να παραχωρήσει κόρνερ.
Στο 36΄ ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του, με τον Κλωναρίδη να βγαίνει σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Γλύκο και να πλασάρει άστοχα άουτ, λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 38΄ η μπάλα στρώθηκε σε Κλωναρίδη και Εμποκού μετά από σέντρα του Χουλτ, όμως μπερδεύτηκαν σπαταλώντας την ευκαιρία να «εκτελέσουν». Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.
Γκολ με το «καλησπέρα» ο ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος

Ο ΠΑΟΚ άρχισε πολύ καλύτερα το δεύτερο 45λεπτο και μόλις στο 48΄ είχε δοκάρι με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από πλάγια θέση. Στο ίδιο λεπτό, το 48ο, ο Δικέφαλος πέτυχε το δεύτερο γκολ του, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και φέρνοντας το παιχνίδι σε σκορ παράτασης. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από δεξιά στην περιοχή και ο Μάτος με τρομερή κεφαλιά στη γωνία έγραψε το 2-0. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποσυντονισμένος και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας και το τρίτο γκολ της πρόκρισης. Στο 67΄ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός, με τον Μπεργκ όμως να μην πλασάρει καλά μέσα από την περιοχή.
Με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 72ο λεπτό, εξαιτίας αποβολής του Χουλτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μάτος.
"Καθάρισε" την πρόκριση ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό του πλεονέκτημα, σκοράροντας το τρίτο γκολ, στο επόμενο λεπτό και "σφραγίζοντας" ουσιαστικά το εισιτήριο για τον τελικό.
Στο 80΄ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία για να μειώσε σε 3-1 και να πάρει σκορ πρόκρισης με κεφαλιά του Μολέντο να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου.
Τεσσάρα με Πρίγιοβιτς για ΠΑΟΚ
Και αφού δεν κατάφερε να σκοράρει ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 4-0 στο 83ο λεπτό, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του και "κλειδώνοντας" οριστικά το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Μπίσεσβαρ έκανε εξαιρετική ενέργεια και έδωσε ασίστ "πάρε-βάλε" στον Πρίγιοβιτς που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα για το 4-0.
Το ματς ολοκληρώθηκε και ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα.
http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου