Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο Άρης νικητής στο πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ


Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και έστειλε τον αγώνα στην παράταση εκμεταλλευόμενος τις τάσεις "αυτοκτονίας" του Άρη. Ωστόσο, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που "αυτοκτόνησε", με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 69-65, που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της Basket League, καθώς έκανε το 1-0 στη σειρά της προημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και έστειλε τον αγώνα στην παράταση εκμεταλλευόμενος τις τάσεις "αυτοκτονίας" του Άρη. Ωστόσο, στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που "αυτοκτόνησε", με τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 69-65 στο "Nick Galis Hall", που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της Basket League, καθώς έκανε το 1-0 στη σειρά της προημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος.
Οι δύο "μονομάχοι" της Θεσσαλονίκης θα τεθούν αντιμέτωποι ξανά την Τετάρτη (3/5) στην "PAOK Sports Arena". Στο "Παλατάκι" ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να νικήσει για να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 και να την οδηγήσει σε τρίτο παιχνίδι στο αλεξάνδρειο, που θα κρίνει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο των πλέι οφ. Ο Άρης από την πλευρά του θα επιχειρήσει να "καθαρίσει" τη σειρά παίρνοντας τη δεύτερη νίκη στην Πυλαία και την πρόκριση με 2-0.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, όμως αποζημίωσε τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν με το "δραματικό" του φινάλε που "έσπασε καρδιές". Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως "κόλλησε" στην τελευταία περίοδο και ο Άρης βρέθηκε "αγκαλιά" με τη νίκη 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έχοντας προβάδισμα με 61-54. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε 2 πόντους στο ξεκίνημα με βολές και οι επόμενοι με το πρώτο εύστοχο σουτ σημειώθηκαν μετά από 8 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Γενικότερα πάντως και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με τον Άρη να έχει 4/26 τρίποντα και τον ΠΑΟΚ 4/21 σουτ έξω από τα 6.75μ. 
Έτσι το έστειλε στην παράταση ο ΠΑΟΚ
 Ο Άρης έδειχνε να "καθαρίζει" τη νίκη με ένα κάρφωμα του Τσαϊρέλη που διαμόρωσε το 61-54, 40" πριν το τέλος. Ωστόσο, με απίθανη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση. Συγκεκριμένα, ο Τσόχλας πέτυχε... τετράποντο (τρίποντο και φάουλ ευστοχόντας στη βολή) και μείωσε σε 61-58 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στη συνέχεια οι παίκτες του Άρη έκαναν λάθος στην επαναφορά της μπάλας και ο ΜακΦάντεν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας σε 61-61.Ο Γιάνκοβιτς αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή για τον Άρη και το ματς οδηγήθηκε σε έξτρα πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-37, 47-50, 61-61 (κ.α), 69-65
Άρης (Πριφτης): Ξανθόπουλος 16 (2 τρ., 4 ασ.), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 12 (1 τρ., 5 ρ., 4 ασ.), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 5 (1), Σκοτ, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Ζάρας 6, Σίμτσακ 2 (12 ρ.), Τζάκσον, Μούρτος 4
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 20, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 2 (5 ρ.), Πέινερς 7 (1), Κλάντον 7 (11 ρ.), Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 7 (2), ΜακΦάντεν 8 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Άσκα 8 (6 ρ.)
http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου