Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δημοπρασία για την εκμίσθωση του καφενείου στην Τοπική Κοινότητα Κορυφής του Δήμου Βοΐου...28 Απριλίου στο δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Ε Τσοτυλίου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΪΟΥ
Έχοντας υπόψη:
  1. Το Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α’ 77/30-03-81), όπως ισχύει
  2. Τον Δ.Κ.Κ. (ν. 3463/06)
  3. Τον Ν. 3852/2010
  4. Την με αρ. 49 / 2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί Λύσης Μίσθωσης και Επαναδημοπράτησης για Εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Καφενείο)) στην Τοπική Κοινότητα Κορυφής του Δήμου Βοΐου
  5. Την με αρ. 19 / 2017 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι διενέργειας, ανοικτής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ακινήτου [αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Καφενείο)] στην Τοπική Κοινότητα Κορυφής
  6. Την με αρ. 21/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί Ορισμού μελών με τους αναπληρωτές τους στην επιτροπή διαγωνισμού εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του Δήμου, για το έτος 2017
    ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Ανοικτή δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική, για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ακινήτου [αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Καφενείο)] στην Τοπική Κοινότητα Κορυφής και καλούμε τους ενδιαφερομένους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Άρθρο 1: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ
Η μίσθωση περιλαμβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Τ.Κ Κορυφής στην Δ.Ε Τσοτυλίου η οποία αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο συνολικής επιφάνειας 211,20 τ.μ, μαζί με το σύνολο του εξοπλισμού που υπάρχει μέσα σ ́αυτόν (τραπέζια και καρέκλες) και θα καταγραφεί αναλυτικά στο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντα αύλειου χώρου εμβαδού εκατόν δώδεκα (112,00) τετραγωνικών μέτρων, το οποίο εκμισθώνεται προκειμένου να λειτουργήσει αποκλειστικά ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Καφενείο). Στο επίπεδο του υπογείου υπάρχει βοηθητικός χώρος και λεβητοστάσιο και στο επίπεδο του ισογείου υπάρχει χώρος καφενείου, κουζίνα και W.C.
Άρθρο 2: ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ
Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για χρήση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (καφενείο), σύμφωνα με τη σχετική αδειοδότηση, απαγορευμένης ρητά, με ευθύνη του μισθωτή, κάθε άλλης
χρήσης.
Άρθρο 3: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διεξαχθεί στο δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Ε Τσοτυλίου την 28η του μήνα Απριλίου του έτους 2017 μέρα της εβδομάδας Παρασκευή και από ώρα 11.00 μέχρι 12.00 μπροστά στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία ορίστηκε με την 21/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου.
Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφόσον εξακολουθούν συνεχώς να κατατίθενται προσφορές.
Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά που συντάσσονται για τη δημοπρασία.
Οι προσφορές των πλειοδοτών, αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Η απόφαση της επιτροπής δημοπρασίας, περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης αναγράφεται στα πρακτικά.
Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ’ απλού χάρτου.
Μετά την λήξη της δημοπρασίας τα πρακτικά υπογράφονται από την Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας και από τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή αυτού. Αν κάποιος από αυτούς είναι αγράμματος, υπογράφει άντ’ αυτού άλλος, βάσει, ειδικού νομίμου πληρεξουσίου ή δύο πρόσωπα εκ των παρισταμένων κατά την διενέργεια της δημοπρασίας, τα οποία καλεί η Επιτροπή διενέργειας της
δημοπρασίας και τα οποία βεβαιώνουν στο πρακτικό της δημοπρασίας ότι ο τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής του δήλωσε άγνοια γραμμάτων.
Για τυχόν επανάληψη της δημοπρασίας ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 18 της παρούσας.
Άρθρο 4: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40,00 € ) μηνιαίως, πλέον χαρτοσήμου και λοιπών νόμιμων προσαυξήσεων.
Το μηνιαίο μίσθωμα που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
Κάθε προσφορά, η οποία θα είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του πέντε (5) και θα είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.
Άρθρο 5: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Στη δημοπρασία έχουν δικαίωμα συμμετοχής φυσικά ή νομικά πρόσωπα κάτοικοι της Τ.Κ. Κορυφής, με την προϋπόθεση να μην οφείλουν και να μην έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα με το Δήμο για οποιαδήποτε αιτία.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή δημοπρασίας, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει για το σκοπό αυτό, νόμιμο Πληρεξούσιο-Εξουσιοδότηση που θα τον καθιστά αρμόδιο να διαπραγματευθεί.
Ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να προσκομίσει εγγύηση για τη συμμετοχή στη δημοπρασία όπως ορίζει το άρθρο 12 της παρούσης καθώς επίσης και τα δικαιολογητικά του άρθρου 20 της παρούσης.
Επίσης θα πρέπει να έχει ιδία γνώση για τη θέση, την κατάσταση του μισθίου, κτλ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΪΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου