Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Champions League: «Δράκος» ήταν η Γιουβέντους - Τη... γλίτωσε η Λέστερ.


Σεβίλλη - Λέστερ 2-1
Όσοι περίμεναν ντέρμπι στην Ανδαλουσία, ανάμεσα στους κατόχους του Europa League και τους πρωταθλητές Αγγλίας, έμελλε να απογοητευθούν, καθώς στο γήπεδο εμφανίστηκε μόνο η Σεβίλλη.
Ωστόσο, λίγη από την περυσινή... χρυσόσκονη φαίνεται να υπάρχει ακόμα γύρω από την Λέστερ, η οποία, με τον Δανό τερματοφύλακα να αποκρούει με... χέρια και με πόδια, αλλά και τον Βάρντι να σκοράρει μετά από μήνες κατάφερε να ηττηθεί με το πολύ κολακευτικό για τη σημερινή της απόδοσή της 2-1.
Σεβίλλη - Λέστερ 2-1 (vids)
Στο «εκρηκτικό» της πρώτο 25λεπτο, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι (ήταν τιμωρημένος και στον πάγκο καθόταν ο βοηθός του, Χουάν Μανουέλ Λίγιο) έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Σαράμπια (3') και τον Εσκουδέρο (22'), πέναλτι με τον Κορέα στο 14', το οποίο μπλόκαρε ο Σμάιχελ, και κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Πάμπλο Σαράμπια μετά από εξαιρετική σέντρα του Σέρχιο Εσκουδέρο από τα δεξιά στο 25'.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο ευρισκόμενος σε εκπληκτική κατάσταση Δανός τερματοφύλακας σταμάτησε τις προσπάθειες των Σαράμπια (31') και Κορέα (37'), σώζοντας την ομάδα του από ένα πολύ βαρύ σκορ. Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Βίκτορ Βιτόλο έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι των «Αλεπούδων» με κοντινή προσπάθεια, ωστόσο στο 62' οι Ισπανοί κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0, με δεξί πλασέ του Χοακίν Κορέα μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια και μπαλιά του Στέφαν Γιόβετιτς.
Πόρτο - Γιουβέντους 0-2
Σε θεωρητικό επίπεδο, θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο: και μόνο με βάση το προσωνύμιό της και το γεγονός πως αγωνιζόταν στην έδρα της, η Πόρτο θα έπρεπε να πετάει αγωνιστικές φωτιές. Πού ακούστηκε, άλλωστε, «Δράκοι» που να μένουν... άκαπνοι; 
Αυτό, όμως, στη θεωρία. Γιατί στην πράξη οι Πορτογάλοι ήταν απόψε πιο ήμεροι από ποτέ, τη στιγμή που η Γιουβέντους, στον αντίποδα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά Μεγάλη Κυρία.Το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, δεν προϊδέαζε τι επρόκειτο να συμβεί- τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο ημίωρο: μ' εξαίρεση ένα υποτυπώδες σουτ του Νέβες στο 8΄ η υπνηλία κρατούσε τα πρωτεία στον αγώνα. Μετά, όμως, ο Άλεξ Τέλες αποφάσισε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής: κίτρινη- σωστή- για μαρκάρισμα στον Κουαδράδο στο 25΄, δεύτερη κίτρινη ένα δίλεπτο αργότερα για παντελώς «ανόητο» φάουλ στον Λιχτστάινερ και, κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 27΄.

Πόρτο – Γιουβέντους 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου