Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Από μπάλα, πολλά... κιλά!

Από μπάλα, πολλά... κιλά! (pics)

με αφορμή, λοιπόν, τον χοντρούλη αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Σάτον, Γουέιν Σο, ο οποίος κατάφερε για άλλη μια φορά να «κλέψει» την παράσταση με τα μπόλικα παραπανίσια κιλά του στο παιχνίδι του FA Cup κόντρα στην Άρσεναλ, ας θυμηθούμε άλλους ποδοσφαιριστές που τόλμησαν να παίξουν μπάλα κουβαλώντας και ένα σωρό κιλά... 
Ο Αντεμπάγιο Ακινφέβα είναι ποδοσφαιριστής της αγγλικής Γουίμπλετον. Ζυγίζει περισσότερα από 100 κιλά με ύψος μόλις 1.80μ.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άγιαξ Χέρεν Βερχέφεν, ζυγίζει 103 κιλά. Στις επανειλλημένες ερωτήσεις σχετικά το βάρος του, ο ίδιος απαντά ότι κάνει ότι μπορεί για να χάσει κιλά, αλλά καταγγέλει και την προκατάληψη εναντίον του. «Προπονούμαι επτά ημέρες την εβδομάδα. Καθημερινά επιστρέφοντας στο σπίτι από την προπόνηση περνάω από ένα φαστ φουντ. Ξέρω πως νομίζετε το αντίθετο, αλλά δεν έχω σταματήσει ούτε μία φορά». 
Ο Αΐλτον υπήρξε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στην  ιστορία της Βέρντερ Βρέμης. Ίσως και ο πιο χοντρός. Στη Γερμανία είχε το παρατσούκλι «σφαίρα». Και για την ταχύτητά του, αλλά και για το… στρογγυλό σωματότυπό του. 
Παλαίμαχος εδώ και χρόνια, με θητεία στην Ίντερ, στη Φιορεντίνα, στη Ρόμα, στη Φλαμένγκο, στη Σάο Πάολο, αλλά και στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τη Χάβρη, η καριέρα του Αντριάνο άρχισε να παίρνει καθοδική πορεία όσο αυξάνονταν τα κιλά του. 
Αυτός είναι ο πιο χοντρός τερματοφύλακας του κόσμου. Ονομάζεται Ντάνιελ Μπάτισλαβ, ζυγίζει 130 κιλά και αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Ρουμανίας. Φοράει φανέλα ΧΧL και σορτσάκι XXXL. 
Τζον Χάρτσον, 51 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Θρύλος της Σέλτικ, στην οποία αγωνίστηκε πέντε σεζόν. Τα παραπανίσια κιλά του έγιναν σύνθημα από αντίπαλους οπαδούς. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση πάλεψε με τον καρκίνο και σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τη διατροφή του όσο αγωνιζόταν.
Ο Γιαν Μόλμπι, τσχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα, έγινε περισσότερο γνωστός λόγω της θητείας του στη Λίβερπουλ. Η φωτογραφία είναι από ντέρμπι κόντρα στην Έβερτον το 1991.  
Στην περίπτωσή του μιλάμε για πολλά… κιλά μπάλα. Ίσως ο πιο διάσημος… χοντρός του ποδοσφαίρου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002, ο παίκτης με τη σπουδαία καριέρα, αλλά και με την… αδυναμία στη ντόλτσε βίτα. Σε μια προσπάθεια να αδυνατίσει, ο Ρονάλντο είχε κάνει ακόμα και ριάλιτι σόου δείχνοντας στο κοινό πως έχασε μερικά κιλά. 
Ο Φέρεντς Πούσκας είχε παραπανίσια κιλά. Ο… θρύλος, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, αναφέρει πως μπορούσε να φάει ακόμα και τρεις μερίδες γουρουνόπουλο για μεσημεριανό. Λίγη σημασία είχε. Όταν έμπαινε στο γήπεδο, μάγευε τους πάντες. Κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ με το βάρος του. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου