Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Γρεβενών...Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών συνδιοργανώνουν και φέτος το καρναβάλι που είναι σαφώς πιο πλούσιο από άλλες χρονιές, με μεγαλύτερη διάρκεια και περιέχει ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους τα οποία θα σκορπίσουν κέφι, χαρά και θυμηδία.
16/2 Τσικνοπέμπτη
19:00 Έναρξη της Αποκριάς και ανακοίνωση του προγράμματος στην Πλατεία Αιμιλιανού Γρεβενιώτικο γλέντι με τα σχολεία της πόλης, τους συλλόγους του Δήμου και όλους τους συνδημότες.
20/2 Δευτέρα (Πλατεία Αιμιλιανού)
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού
19:00 Ποντιακό Γλέντι με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βατολάκκου, Γρεβενών, Ελευθέρου, Κάστρου, Κέντρου, Κιβωτού, Μυρσίνας, Νησίου, Πηγαδίτσας, Ποντινής και όλους τους Πόντιους και Μικρασιάτες του Δήμου.
21/2 Τρίτη (Πλατεία Αιμιλιανού)
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού
19:00 Αναπαράσταση του εθίμου των Κουδουνάδων από τους συλλόγους Αγίου Γεωργίου, Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Γρεβενιωτών Κοζάνης, Χορευτικών τμημάτων του Δήμου Γρεβενών, Κηπουρειού, Μοναχιτίου, Πίνδος και Σαμαρίνας. Οι κουδουνάδες μαζί με τους μεταμφιεσμένους με παραδοσιακές μάσκες τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης και σκορπούν χορεύοντας υπό τους ήχους των χάλκινων και με τα πειράγματά τους το γέλιο, τη χαρά και το κέφι.
22/2 Τετάρτη (Πλατεία Αιμιλιανού)
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού
19:00 Τα Γυμνάσια και οι σύλλογοι διασκεδάζουν με γρεβενιώτικη μουσική, χάλκινα και ζουρνάδες και καλούν όλους του παρευρισκόμενους να συμμετέχουν.
 Η Σχολή Latin μάς καλεί να διασκεδάσουμε με λατινοαμερικάνικους χορούς 
Τα Γυμνάσια με τα χάλκινα περιφέρονται και διασκεδάζουν στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 Ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης με μία τοπική ορχήστρα διασκεδάζει και καλεί και τους άλλους συλλόγους να διασκεδάσουν μαζί του με τοπικούς και αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
 Άλλες ομάδες μεταμφιεσμένων πλαισιώνουν τους Ζουρνάδες και σκορπούν το κέφι.
23/2 Πέμπτη (Πλατεία Αιμιλιανού)
12:00 Η Ορχήστρα χάλκινων Haris Balkan σκορπίζει χαρούμενους ήχους στην λαϊκή αγορά της πόλης.
13:00 Συναυλία με βαλκανικούς ήχους από την ενδεκαμελή ορχήστρα Haris Balkan στην Κεντρική Πλατεία.
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού.
Νεανικές ορχήστρες της πόλης μας.
19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών “Πίνδος” και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών μάς καλούν να διασκεδάσουμε με τους ζουρνάδες των Ψαθάδων σε ένα ξέφρενο γλέντι.
 Τα Λύκεια, το ΤΕΙ και οι σύλλογοι διασκεδάζουν με χάλκινα και ζουρνάδες και καλούν όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν. 
Τα Λύκεια, το ΤΕΙ, τα Χορευτικά τμήματα του Δήμου και όλοι οι σύλλογοι περιφέρονται και διασκεδάζουν στους δρόμους και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
24/2 Παρασκευή (Πλατεία Αιμιλιανού)
11:00 Μανιταρογλέντι: μαγειρική με εδέσματα μανιταριών από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας, τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας και το μουσείο Μανιταριών Λάβδας.
12:00 Αποκριάτικη παρωδία του παραδοσιακού γάμου από τους μαθητές των Λυκείων της πόλης μας
14:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών “Πίνδος” και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών διασκεδάζουν και καλούν όλους τους συλλόγους, τους επισκέπτες και τους γρεβενιώτες να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό συγκρότημα τους Grikanta με ακούσματα και χορούς της Κάτω Ιταλίας.
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού.
Νεανικές ορχήστρες της πόλης μας.
19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών “Πίνδος” και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών σας καλούν να γλεντήσουμε με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα της Φλώρινας .
 Γλέντι με τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης. Όλοι οι υπόλοιποι εντάσσονται σε μία ομάδα την οποία μπορούν να αλλάζουν, όποτε το επιθυμούν και διασκεδάζουν.
 Τα Χορευτικά τμήματα του Δήμου με μία τοπική ορχήστρα διασκεδάζουν και καλούν και τους άλλους συλλόγους να διασκεδάσουν μαζί τους με τοπικούς και αποκριάτικους χορούς και τραγούδια
 Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πλαισιώνουν την μπάντα κρουστών δρόμου Κρουστόφωνα και διασκεδάζουν περιφερόμενοι. 
Οι σύλλογοι Ποντίων και Μικρασιατών διασκεδάζουν περιφερόμενοι με τους ζουρνάδες.
25/2 Σάββατο (Πλατεία Αιμιλιανού)
11:00 – 14:00 Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, κλόουν για τους μικρούς μας φίλους
12:00 Μπουγάτσα προσφορά του καταστήματος Αχιλλέας
14:00 Συναυλία με την Ορχήστρα Παυλέας Jazz matazz
17:00 – 19:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού
19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών “Πίνδος” και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών με τον Θύμιο Γκογκίδη και την παρέα του, μας καλούν να διασκεδάσουμε όλοι μαζί! 
Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης με μία τοπική ορχήστρα διασκεδάζει και καλεί και τους άλλους συλλόγους να διασκεδάσουν μαζί του με τοπικούς και αποκριάτικους χορούς και τραγούδια. 
Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πλαισιώνουν την μπάντα κρουστών δρόμου Κρουστόφωνα και διασκεδάζουν περιφερόμενοι. Όλοι οι υπόλοιποι διασκεδάζουν με τα χάλκινα και τους ζουρνάδες. 
Γλέντι με τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης. 
Όλοι οι υπόλοιποι πολίτες εντάσσονται σε μία ομάδα την οποία μπορούν να αλλάζουν, όποτε το επιθυμούν και διασκεδάζουν.
26/2 Κυριακή Απόκρεω
10:00 – 13:00 DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού στην Κεντρική Πλατεία Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, κλόουν για τους μικρούς μας φίλους.
12:30 – 14:30 Κιβωτιανό καρναβάλι Παραδοσιακό – διονυσιακό καρναβάλι Κιβωτού. Παρέλαση με άφθονο γέλιο. Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί...
18:00 Νεανική ορχήστρα CASO με βαλκανική μουσική.
20:00 Αποκριάτικος χορός με παραδοσιακά τραγούδια.
20:00 Αποκριάτικοι Φανοί Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαροσίου Γρεβενών και η Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών στο Βαρόσι Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Γεωργίου, Αμυγδαλιών, Βατολάκκου , Ελευθέρου, Κηπουρειού, Κέντρου , Κιβωτού, Λειψίου, Μυρσίνας, Πηγαδίτσας, Ποντινής και η Τοπική Κοινότητα Μεγάρου στην Κεντρική Πλατεία της Κοινότητάς τους.
21:00 Ρίψη βεγγαλικών στην κεντρική πλατεία Γρεβενών.
27/2 Καθαρά Δευτέρα 
11:00 – 14:00 Κούλουμα: Φασολάδα, χαλβάς, ελιές και ... χαρταετός.
 Η Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών σε συνεργασία με τον Μ.Ο.Γ. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πίνδος” στις Ιταλικές Γέφυρες – Μαντρί Γκούμα (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Πλατεία Ελευθερίας - Λαχαναγοράς).
 Η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου στο λόφο του Άη Νικόλα 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Αμυγδαλιών στο λόφο της Αγίας Βαρβάρας 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ελευθέρου στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κηπουρειού στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κέντρου στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Κιβωτού στο λόφο Πευκάκια 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειψίου στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεγάρου στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Μυρσίνας στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Πηγαδίτσας στην κεντρική πλατεία του χωριού 
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντινής στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Συμμετέχουν: Τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και το Τ.Ε.Ι. της πόλης Φορείς της πόλης: Εμπορικό Επιμελητήριο, Σύλλογος εστιατόρων και καφεπωλών, Σύλλογος Ξενοδόχων, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αγίου Γεωργίου, Αμυγδαλιών, Βαροσίου Γρεβενών, Βατολάκκου , Γρεβενιωτών Θεσ/νικης, Γρεβενιωτών Κοζάνης, Ελευθέρου, Κηπουρειού, Κέντρου , Κιβωτού, Λειψίου, Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας, Μανιταρόφιλοι Ελλάδας, το μουσείο Μανιταριών Λάβδας, Μ.Ο.Γ., Μοναχιτίου, Μυρσίνας, Πηγαδίτσας, Πίνδος, Ποντινής, Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών, Σαμαρίνας, Χορευτικά του Δήμου Γρεβενών Αθλητικοί Σύλλογοι: Αστέρας, Γυμναστικός Γρεβενών, Γυμναστική Ένωση, Δρομείς Υγείας, Ελιμεία, Ελιμειώτης, Μεγαλέξανδρος, Πρωτέας, Πυρσός, Χιονοδρομικός Ορειβατικός. Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, Τοπική Κοινότητα Μεγάρου, Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου