Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Έρχεται κρύο, βροχές καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια

Καιρός 28ης Οκτωβρίου: Έρχεται κρύο, βροχές καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια

Χειμώνας μπαίνει για τα καλά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι η πτώση της θερμοκρασίας με βροχέςκαταιγίδες και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.
Ειδικότερα την Τετάρτη (26/10) στα ανατολικά ηπειρωτικά τις Κυκλάδες και την κριτή αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και απο τα βόρεια θα αυξηθούν με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη στα Δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασίαχωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη (27/10) στην ανατολική νησιωτική χωρά θα σχηματιστούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί σημαντική μεταβολή του καιρού απο τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Οι άνεμοι στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση απο τα βόρεια.
Την Παρασκευή (28/10) θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση
Το Σαββατο (29/10) στα ανατολικά και νοτιά θα σχηματιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικέςκαταιγίδες με σταδιακή βελτίωση απο τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου