Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία, προκρίθηκε στα πέναλτι


Η Πορτογαλία επικράτησε της Πολωνίας με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι και πανηγύρισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Euro 2016.
Μοιραίος για τους Πολωνούς ήταν ο Μπλαστσικόφσκι ο οποίος έχασε το πέναλτι, με τον Ρουί Πατρίσιο να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει. Ακολούθως, ο Κουαρέσμα ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι των Πορτογάλων και χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο της πρόκρισης.
Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με 1-1 στην κανονική διάρκεια, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και δεν άλλαξε ούτε στην παράταση. Η Πολωνία προηγήθηκε νωρίς στο "Βελοντρόμ" της Μασσαλίας, με σουτ του Λεβαντόφσκι μόλις στο 2΄. Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος ισοφάρισε με επίσης ωραίο σουτ του 19χρονου Ρενάτο Σάντσες στο 33΄. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές και το παιχνίδι είχε προσεγμένη τακτική. Δημιούργησαν αμφότερες ορισμένες αξιόλογες ευκαιρίες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην έχει καλά τελειώματα σε κάποιες φάσεις. Στη παράταση η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο, δίχως όμως να ρισκάρει αρκετά, όπως και η Πολωνία που είχε ως κύριο μέλημα να διατηρήσει το 1-1.
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει στους "4" τον νικητή του ζευγαριού Ουαλία-Βέλγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζει στη διοργάνωση αήττητη, αλλά και δίχως "καθαρή" νίκη. Μετράει τρεις ισοπαλίες στη φάση των ομίλων, πρόκριση στην παράταση επί της Κροατίας στους "16" (1-0 στο 117΄) και πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Πολωνία στα προημιτελικά. Επίσης, έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού για 5η φορά στην ιστορία της και 4η στα τελευταία 5 Euro!
Τα πέναλτι:
Πορτογαλία: Κριστιάνο Ρονάλντο ΓΚΟΛ!
Πολωνία: Λεβαντόβσκι ΓΚΟΛ!
Πορτογαλία: Ρενάτο Σάντσες ΓΚΟΛ!
Πολωνία: Μίλικ ΓΚΟΛ!
Πορτογαλία: Ζοάο Μοουτίνιο ΓΚΟΛ!
Πολωνία: ΓκλικΓΚΟΛ!
Πορτογαλία: Νανί ΓΚΟΛ!
Πολωνία: Μπλαστσικόβσκι ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΣΙΟ!
Πορτογαλία: Κουαρέσμα ΓΚΟΛ!
ΤΕΛΙΚΟ 5-3
Συνθέσεις:
ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (98' Γοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (82' Καπούστκα), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο (96' Ντανίλο Περέιρα), Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μάριο (80' Κουαρέσμα), Άντριεν Σίλβα (73' Ζοάο Μοουτίνιο), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου