Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ανάκληση αρωματικών χώρου απο τον ΕΟΦ...


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση αρωματικών χώρου-ποτ πουρί, διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, ταυτοποιήθηκαν συνθετικά κανναβινοειδή.
Ειδικότερα, ανακαλούνται τα αρωματικά χώρου Deep Blue Ocean και Luminated Aroma, επειδή ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές MDMB-CHMICA και τα Herbal Incense Blend, Gardenia, Mind Trip Warning Extra Potent Blend, Hulk Flower Enrichment 100% legal, Barely Legal Potpouri Blend, διότι ταυτοποιήθηκε το συνθετικό κανναβινοειδές CUMYL-5FPINACA.
Τέλος, ανακαλείται το Πυθία Αρωματικό Ποτ πουρί Ultra, διότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους, ταυτοποιήθηκαν τα συνθετικά κανναβινοειδή JWH-122 & JWH-210.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, τα παραπάνω προϊόντα, τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνισθούν. Οι εταιρείες που εισάγουν και διακινούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στη χώρα μας οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου