Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

UEFA: Οριστικά στην 14η θέση η Ελλάδα


Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League θα συμμετέχει από τη σεζόν 2017/2018 ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Η απευθείας πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης ανήκει, πια, στο παρελθόν για τις ελληνικές ομάδες. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ευρώπη, το βράδυ της Πέμπτης από την Άντερλεχτ, κατατάσσει οριστικά την Ελλάδα στην 14η θέση της κατάταξης της UEFA, κάτι που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής της χώρας χάνει το προνόμιο της απευθείας εισόδου στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από την μεθεπόμενη σεζόν.
Οι λίγες πιθανότητες που υπήρχαν για να διεκδικήσει την 13η θέση από την Τσεχία εξαφανίστηκαν οριστικά, η Ελλάδα παίρνει οριστικά την 14η, που δεν κινδυνεύει να χάσει κι έτσι από τη σεζόν 2017/2018 ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος χάνουν την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους Champions και Europa League αντίστοιχα. 

Την περίοδο 2016/2017 η Ελλάδα θα ξεκινήσει από την 14η θέση και χειρότερο θα είναι να πέσει κάτω από την 15η. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα βγαίνει μία ομάδα λιγότερη στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα θα χάσουμε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου