Η διατροφική αντιμετώπιση της ουρικής αρθρίτιδας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Διατροφή χαμηλή σε πουρίνες
2. Περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ
3. Επίτευξη ιδανικού βάρους
4. Άφθονη κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων
5. Χαμηλή πρόσληψη κακής ποιότητας λίπους
6. Χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών
7. Άφθονη πρόσληψη υγρών
8. Άφθονη κατανάλωση σέλινου, κερασιών και βατόμουρων
Μια δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες είναι η βασική διατροφική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα. Οι πουρίνες αποτελούν σημαντικό τμήμα των νουκλεϊκών οξέων (DNA,RNA) του οργανισμού μας, αλλά ανευρίσκονται και σε πλήθος τροφών σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Μεταβολίζονται προς ουρικό οξύ, το οποίο φυσιολογικά, αποβάλλεται κυρίως από τους νεφρούς και λιγότερο μέσω των κοπράνων. Τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα πρέπει να σταματήσουν εντελώς να τρώνε τροφές που είναι υψηλές σε πουρίνες. Αυτές περιλαμβάνουν όργανα ζώων (συκώτι, μυαλό, νεφρά), μαγιά (μαγιά μπύρας και μαγιά αρτοποιίας), ρέγγα, σαρδέλες, σκουμπρί και γαύρος. Η πρόσληψη τροφών με μέτρια επίπεδα πρωτεϊνών πρέπει να περιοριστεί σε μία μέρίδα κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Οι τροφές που περιέχουν χαμηλά επίπεδα πουρινών πρέπει να τρώγονται σε μικρές ποσότητες.
1. Διατροφή χαμηλή σε πουρίνες
2. Περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ
3. Επίτευξη ιδανικού βάρους
4. Άφθονη κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων
5. Χαμηλή πρόσληψη κακής ποιότητας λίπους
6. Χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών
7. Άφθονη πρόσληψη υγρών
8. Άφθονη κατανάλωση σέλινου, κερασιών και βατόμουρων
Μια δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες είναι η βασική διατροφική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα. Οι πουρίνες αποτελούν σημαντικό τμήμα των νουκλεϊκών οξέων (DNA,RNA) του οργανισμού μας, αλλά ανευρίσκονται και σε πλήθος τροφών σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Μεταβολίζονται προς ουρικό οξύ, το οποίο φυσιολογικά, αποβάλλεται κυρίως από τους νεφρούς και λιγότερο μέσω των κοπράνων. Τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα πρέπει να σταματήσουν εντελώς να τρώνε τροφές που είναι υψηλές σε πουρίνες. Αυτές περιλαμβάνουν όργανα ζώων (συκώτι, μυαλό, νεφρά), μαγιά (μαγιά μπύρας και μαγιά αρτοποιίας), ρέγγα, σαρδέλες, σκουμπρί και γαύρος. Η πρόσληψη τροφών με μέτρια επίπεδα πρωτεϊνών πρέπει να περιοριστεί σε μία μέρίδα κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Οι τροφές που περιέχουν χαμηλά επίπεδα πουρινών πρέπει να τρώγονται σε μικρές ποσότητες.
Πηγη voicenews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου