Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησε η εισβολή! Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις Κούρδων στο Χαλέπι!

turkish_ethnosimo
Τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, βομβάρδισαν οι τουρκικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους αντάρτες.
Πηγή που πρόσκειται στις YPG δήλωσε πως οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μίνιγκ που ανακαταλήφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τις κουρδικές δυνάμεις.
hartis_syria_azaz
Τουρκική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών κοντά στην πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, χωρίς να πει περισσότερα είτε για την έκταση των βομβαρδισμών είτε για τον λόγο για τον οποίο διενεργήθηκαν. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην περιοχή Αζάζ’, δήλωσε η πηγή αυτή.
Η ανακοίνωση των τουρκικών βομβαρδισμών γίνεται λίγο μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απείλησε με ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία κατά του PYD (του οποίου πολιτοφυλακή αποτελούν οι YPG), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου