Ο πρώτος σημαντικός οικονομικός έρανος, έκδοση ημερολογίου για το 2016, του νέου Δ.Σ. είχε μεγάλη επιτυχία και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δωρητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Τους ευχαριστούμε που με τον τρόπο αυτό στηρίζουν το έργο και τους σκοπούς του συλλόγου μας.
Εχουν ήδη προγραμματίσει τις επόμενες μορφωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:
Σε συνεργασία με την Πανθρακική Ένωση Αμερικής «Ορφέας» συνδιοργανώνεται ομιλία με τίτλο «Η ΘΡΑΚΗ ανάμεσα στον τουρκικό εθνικισμό και την Ελλαδική αδιαφορία» με κεντρικό ομιλητή τον διδάκτορα κοινωνικών επιστημών και μέλος της διεθνούς ένωσης ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών Δρ. Θεοφάνη Μαλκίδη, ειδικά προσκεκλημένο από την Ελλάδα. Η ομιλία αυτή έχει προγραμματισθεί για τις 4 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:30μ.μ. στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο (22-51 29th Street, Astoria, NY).
Επίσης μέσα στην άνοιξη προγραμματίσθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του «Αρχείου του Πόντου»-Παράρτημα 29 με τίτλο «Τα σωζόμενα έγγραφα της «Επιτροπείας Ποντίων Ελλήνων Κωνσταντινουπόλεως»» της εκπαιδευτικού κ. Δέσποινας Βαρβέρη-Κωνσταντινίδου.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει από τον κ. Χρήστο Γαλανίδη, πρόεδρο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, με έδρα την Αθήνα. Την ζωή και το έργο της απεβιώσαντος συγγραφέως θα αναπτύξει η υπεύθυνος της εκδήλωσης κ. Βασιλική Τσανακτσίδου.
Παράλληλα με την εκμάθηση ποντιακών χορών μέσα στο νέο έτος ξεκινάει η εκμάθηση της ποντιακής ιστορίας στην νεολαία του συλλόγου μας. Η διδασκαλία θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα και σε δύο επίπεδα, και θα χρησιμοποιηθούν τα δύο εγχειρίδια του Ελληνικού Ερευνητικού Κέντρου Μικράς Ασία και Πόντου με έδρα το Σικάγο.
Οι επόμενες διαλέξεις:
Παρασκευή 1 Απριλίου, 6:30 μμ. «Ο μοναχικός βίος και τα μοναστήρια του Πόντου» – ομιλητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδίτης κ. Ιερόθεος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής
13 Μαϊου 2016 – Παρασκευή 6:30 μ.μ.: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και οι αρνητές της» – ομιλητής Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης.
3 Ιουνίου 2016 – Παρασκευή 6:30 μ.μ.: «Ήθη και Έθιμα του Πόντου» – ομιλήτρια κ. Βασιλική Τσανακτσίδου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εγχειρίδια στο σύνδεσμοhttp://www.hellenicresearchcenter.org/index.php/historical-books/teaching-guides. Στα παιδιά ηλίκιας 9-14 χρονών θα διδάσκεται η ιστορία του Πόντου, ενώ στους νέους και νέες άνω των 15 ετών θα διδάσκεται η ιστορία της Γενοκτονίας των Ελλήνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου