Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

’’Κέικ’’ με κάστανα και σοκολάτα

’’Κέικ’’ με κάστανα και σοκολάτα

Το κάστανο έχει την τιμητική του και τι πιο νόστιμο από ένα κέικ ψυγείου με κάστανο και σοκολάτα για εσάς και τα παιδιά σας.
Τo κάστανο θεωρείται κατεξοχήν χειμωνιάτικο σνακ, με χαρακτηριστική γλυκιά και πλούσια γεύση. Αν και θεωρείται ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών η θρεπτική του αξία πλησιάζει αυτή της γλυκοπατάτας ή του καλαμποκιού και λιγότερο των ξηρών καρπών. Επίσης αποτελεί άριστη πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών.Ο συνδυασμός αυτός το καθιστά τρόφιμο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί από διαβητικά άτομα αφού δεν προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Υλικά:

  • 400g ψίχα από βρασμένα κάστανα
  • 100g ζάχαρη άχνη
  • 100g βούτυρο κομμένο σε κύβους ή μαργαρίνη
  • 100g μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
για την επικάλυψη
  • 100g μαύρη σοκολάτα
  • 25g βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ και χτυπήστε στο μίξερ την ψίχα από τα βρασμένα κάστανα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέστε το κονιάκ και τη βανίλια. Έπειτα προσθέστε στο μείγμα με τα κάστανα τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα για 4-5 λεπτά με το μίξερ.
Απλώστε σε μια φόρμα το μείγμα σας, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα ή ζελατίνα τροφίμων για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα. Αφήστε στο ψυγείο σας για περίπου 24 ώρες ώστε να σταθεροποιήθεί.
Την επόμενη μέρα, λιώστε το γλάσο σας σε μπεν μαρί,και αφού ξεφορμάρετε το γλυκάκι σας, περιχύστε το από πάνω.
Βάλτε ξανά για 3-4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 10 μέρες.


 
Πηγή: mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου