Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός.

Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα!
Ο Ολυμπιακός παρότι οι ατυχίες του συνεχίζονται και δεν βρέθηκε στην καλύτερη επιθετική βραδιά νίκησε στο ΣΕΦ την Λαμποράλ Κούτσα με 59-52. Με την αποψινή νίκη οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του Β’ Ομίλου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στην νίκη με «όπλο» την άμυνα και πολυτιμότερο παίκτη τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Βασίλης Σπανούλης στην επιστροφή του από τον τραυματισμό του, ένιωσε πάλι ενοχλήσεις στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και στο 34’ αποχώρησε για τα αποδυτήρια.
Ο Ολυμπιακός άρχισε την αναμέτρηση με χαμηλό σχήμα (Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Σπανούλης, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης) προσαρμοσμένος στην κοντή πεντάδα της Λαμποράλ Κούτσα (στον πάγκο ο Γιάννης Μπουρούσης) και με πολύ καλή άμυνα και ρυθμό προηγήθηκε με 9-0 με τρίποντο του Μάντζαρη στα πρώτα τρία λεπτά της συνάντησης. Με γκολ φάουλ του Μάντζαρη οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν και με διψήφια διαφορά (12-1) στα πρώτα 4’ και 30’’ του ματς, αλλά στην συνέχεια παρά την εξαιρετική άμυνα τους, που ανάγκασε την βασκική ομάδα σε 13 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, «κόλλησαν» στην επίθεση και για πέντε λεπτά το σκορ παρέμεινε 12-6 και ήταν το τελικό της πρώτης περιόδου.
Με την επιστροφή του Σπανούλη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση και με σερί 6-0 ξέφυγε με 18-6 στα πρώτα ενάμιση λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με 9 πόντους του Γιάκα Μπλάζιτς, η Λαμποράλ Κούτσα κατέβασε την διαφορά στους 4 (23-19) λίγο μετά το πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν πάλι επιθετικό ρυθμό από την καλή άμυνα τους και ξέφυγαν με 13 (34-21) σχεδόν ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους, μετά από επιμέρους σκορ 11-2.
Με καλάθι από ωραία ενέργεια του Ιωάννη Παπαπέτρου, η ομάδα του Πειραιά πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα 14 πόντων και έχοντας δεχθεί μόλις 22 πόντους (36-22).
Δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Τσαϊρέλης 2, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 9(2), Χάκετ 6, Αθηναίου 6(1).
ΚΟΥΤΣΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Περάσοβιτς): Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκέιλα, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11(1), Ντιόπ 1, Τιλί, Ανταμς 11(1), Κορμπάχο 5(1).
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου